PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #3

Rezultat

750

daril iz Božičkove tovarne daril za otroke iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije

PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #3

Konec projekta: 25. decembra 2017

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL URESNIČILA BOŽIČNO POSLANSTVO ZA VEČ KOT 750 OTROK

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je v Planetu Tuš Celje že tretje leto zapored pripravilo Božičkovo tovarno daril, v kateri je s pomočjo obiskovalcev, ki postanejo božičkovi pomočniki, zavilo več kot 750 daril za otroke iz socialno šibkejših družin. Izjemen odziv obiskovalcev, le teh smo našteli več kot 980, nam je pričaral vzdušje prave božičkove tovarne. Letos je sodelovalo 30 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 1342 ur.

Letos je sodelovalo 36 vrtcev in osnovnih šol iz kar 31-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali več kot 750 otrok za obdaritev. Božičkova tovarna daril je obratovala od 25. novembra do 24. decembra. Skupaj so prostovoljci opravili 1342 ur. Ob koncu zbiranja daril so jih prostovoljci osebno dostavili na 366 naslovov in tako skupaj prevozili več kot 900 kilometrov.

K uresničevanju božičnega poslanstva so se pridružili posamezniki, športniki, zavodi, podjetja in glasbeniki kot so: Klemen Bunderla, RK Celje Pivovarna Laško, NK Celje, KK Celje, ŽRK Z’dežele, KMN Olimp, Judo Jaka, Jolanda Čeplak, Martina Ratej in Tina Šutej iz AD Kladivar, smučarski šampioni Boštjan Kline, Tilen Debelak, Klemen Kosi in Martin Čater, Damjan in Clemens iz Blue Elise Drift Team-a, Celjski mladinski center, Klub študentov občine Celje, Študentski klub Žalec, Policijska uprava Celje, IPA klub Celje in OPS Celje, Brainobrain Celje, SVIPI, Zavod Vozim, Plesni teater Igen, Klub Leo Mavrica, idr.

»Za nami so naporni in delovni tedni, malo smo utrujeni, a hkrati srečni, saj nam je uspelo uresničiti božično poslanstvo in tako ohraniti vero v čudeže ter v dobrega moža. Občutek, ko nas pri dostavi darila povabijo v hišo, nam podarijo malenkosti, kot so domači piškoti in čaj, ter vidimo srečo v otroških očeh, je neprecenljiv in je poplačal ves naš trud in delo. Celjani smo dokazali, da imamo veliko srce. V tem prazničnem mesecu smo pokazali, da nam ni vseeno za sočloveka v stiski in znamo stopiti skupaj. Ponosni smo na vse sodelujoče, ki so postali božičkovi pomočniki in si hkrati želimo, da bi bili tako dobrodelni skozi celo leto,« je ob koncu projekta zaključil Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

»Iskrena hvala. Tako ste osrečili najina otroka, da kar ne morem verjeti, da še obstaja takšna čarobnost in da takšno dobroto še lahko ljudje delijo v teh težkih časih. Neizmerno smo hvaležni,« se glasi ena izmed mnogih zahval družin, ki jo je prejelo društvo po dostavi darila.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

TUDI LETOS SO CELJE PREPLAVILI RDEČI BALONI

V Celju je v soboto, 9. marca 2024, potekal sedaj že tradicionalni pohod z rdečimi baloni  v podporo vsem posebnim otrokom, ki ga krovno organizira Zavod 13.

Preberi več

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam smo danes odprli vrata letošnje Božičkove tovarne daril, da bomo lahko že deveto leto zapored razveselili otroke različnih starosti iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos bo za vse srčne podpornike poleg finančne donacije možno tudi, da darilo sestavijo sami, ...

Preberi več

ENKRATNA POMOČ ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V sklopu našega projekta za pomoč žrtvam poplav iz celjske regije smo zbrali 30.371,00 evrov. Do danes smo že uspeli nameniti 30.205,61 evrov pomoči, s čimer smo na pomol priskočili marsikateri prizadeti družini.

Preberi več

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več