PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #4

Rezultat

1029

daril iz Božičkove tovarne daril za otroke iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije

PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #4

Konec projekta: 25. decembra 2018

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #4 URESNIČILA BOŽIČNO POSLANSTVO ZA 1029 OTROK

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je že četrto leto zapored v Planetu Tuš Celje pripravilo Božičkovo tovarno daril, v kateri so lahko obiskovalci obdarili otroke iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Skupaj jim je uspelo obdariti prav vsakega otroka in tako bo kar 1029 otrok doživelo božično veselje. Letos je sodelovalo 33 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 1809 ur.

V širši celjski regiji je vsako leto vse več staršev, ki svojemu otroku ne morejo postaviti darila pod božično smrečico, zato so tu škrati prostovoljci Humanitarnega društva Enostavno pomagam, ki uresničujejo božično poslanstvo in so tako, kot edini v državi, že četrto leto zapored pripravili Božičkovo tovarno daril.

Letos je sodelovalo 42 vrtcev in osnovnih šol iz kar 36-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali za obdaritev 1029 otrok. Božičkova tovarna daril je obratovala od 30. novembra do 22. decembra. Skupaj je 33 prostovoljcev opravilo kar 1809 ur. Ob koncu zbiranja daril so jih prostovoljci skupaj s poklicnimi in prostovoljnimi gasilci iz celjske regije, ki so letos prvič priskočili na pomoč, osebno dostavili na 414 naslovov in tako skupaj prevozili kar 1300 kilometrov.

K uresničevanju božičnega poslanstva so se pridružili posamezniki, športniki, zavodi in podjetja kot so: celjski župan Bojan Šrot, RK Celje Pivovarna Laško, NK Celje, Judo Jaka, Celjski mladinski center, Študentski klub Žalec, Poklicna gasilska enota Celje, Policijska uprava Celje, IPA klub Celje in OPS Celje, Brainobrain Celje, SVIPI, Klub Leo Mavrica, idr.

»Priznam. Smo utrujeni, saj so za nami res naporni dnevi oz. tedni, vendar neizmerno srečni, saj nam je uspelo obdariti vse otroke in tako uresničiti naše božično poslanstvo. Polni smo vtisov s terena, ko smo otrokom dostavili darilo na dom. Doživeli smo veliko žalostnih zgodb, saj starši z nami delijo prenekatere misli, občutenja in dogodke, ki so jih zaznamovali v minulem letu ali za vse življenje. Od izgube službe, stanovanjske stiske pa vse do smrti enega izmed staršev. Svojo hvaležnost izrazijo s poslanimi sporočili in fotografijami otrok ob odpiranju daril, nekateri pa nam ob obisku tudi podarijo malenkosti, kot so domači piškoti in čaj. Največje poplačilo za naše delo pa so otroške oči, ki zažarijo, ko jim poveš, da si jim prinesel darilo od Božička. Prejmeš nasmeh, prenekateri objem in stisk roke. Takrat veš, da z našim delom ohranjamo vero v čudeže in v dobrega moža. Vesel sem, da smo Celjani zopet dokazali, da imamo veliko srce. Neizmerno pa sem ponosen na vse sodelujoče, ki so postali Božičkovi pomočniki, še posebna zahvala gre poklicnim in prostovoljnim gasilcem iz celjske regije, ki so nam priskočili na pomoč pri prevozu daril,« je ob koncu projekta zaključil Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

TUDI LETOS SO CELJE PREPLAVILI RDEČI BALONI

V Celju je v soboto, 9. marca 2024, potekal sedaj že tradicionalni pohod z rdečimi baloni  v podporo vsem posebnim otrokom, ki ga krovno organizira Zavod 13.

Preberi več

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam smo danes odprli vrata letošnje Božičkove tovarne daril, da bomo lahko že deveto leto zapored razveselili otroke različnih starosti iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos bo za vse srčne podpornike poleg finančne donacije možno tudi, da darilo sestavijo sami, ...

Preberi več

ENKRATNA POMOČ ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V sklopu našega projekta za pomoč žrtvam poplav iz celjske regije smo zbrali 30.371,00 evrov. Do danes smo že uspeli nameniti 30.205,61 evrov pomoči, s čimer smo na pomol priskočili marsikateri prizadeti družini.

Preberi več

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več