PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #7

Rezultat

1250

daril iz Božičkove tovarne daril za otroke iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije

PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #7

Konec projekta: 25. december 2021

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL #7 USPEŠNO OBDARILI KAR 1250 OTROK

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že sedmo leto zapored izvedli svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, nam je uspelo obdariti kar 1250 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije.

Mineva sedem let, odkar smo v Humanitarnem društvu Enostavno pomagam zaznali, da je v širši celjski regiji vsako leto vse več staršev, ki svojemu otroku ne morejo postaviti darila pod božično smrečico. Veliko otrok je napisalo svoje pismo Božičku, veliko njih pa žal ne, saj si ne upajo doživeti ponovnega razočaranja, da jih pod smrečico ne pričaka želeno darilo. Z upanjem v očeh v prazničnem decembru opazujejo oglase na televiziji, spletu ali v katalogih igrač in si v mislih rišejo podobe svojih najljubših junakov in kako se igrajo z njimi. Ko pa pride čas božiča, z žalostjo v očeh opazujejo in poslušajo svoje vrstnike, prijatelje, kaj je temu ali onemu prinesel Božiček, njihove želje pa niso bile uslišane, kljub temu, da so bili pridni.

Letos smo prostovoljci že sedmo leto zapored uresničili božično poslanstvo in poskrbeli, da bo čim več teh otrok doživelo božično veselje in prejelo darilo pod božično smrečico. V treh tednih nam je uspelo, da so vsi otroci dobili svojega Božičkovega pomočnika. Na tem mestu velja omeniti tudi dve večji donaciji za 250 daril od podjetja HRC informacijski inženiring in za 125 daril od podjetja Elastomeri. Kot edini v državi smo tako ponovno pripravili Božičkovo tovarno daril, katere posebnost je, da dostavimo darila otrokom na dom.

Obdarovanje je potekalo tako, da je donator na spletni strani izbral poštni predal otroka, otrokov spol in starost ter mu namenil želeno donacijo (v vrednosti 20, 30 ali 40 eur). Prostovoljci smo nato za vsakega otroka pripravili darilo primerno njegovi starosti in v vrednosti prejete donacije. Darilo je vsebovalo 5 stvari: igračo ali družabno igro, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, izdelek za osebno higieno in knjigo slovenskega avtorja. Ko so bila vsa darila pripravljena, smo jih škratje prostovoljci dostavili otrokom na dom, da jih bodo lahko pričakala pod praznično okrašeno smrečico.

V projektu je sodelovalo več kot 47 vrtcev in osnovnih šol iz kar 49-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali za obdaritev 1150 otrok, 100 daril pa so prejeli otroci na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Celje, in sicer  slikanico Tinkare Fortuna »Tin in Fortuna – živalska avantura« ter barvice. Spletna Božičkova tovarna daril je obratovala na spletu od 26. novembra do 15. decembra. Skupaj je 12 prostovoljcev opravilo kar 950 ur. Prostovoljci so skupaj s 15-imi poklicnimi in prostovoljnimi gasilci ter policisti iz celjske regije osebno dostavili darila na 522 naslovov in tako skupaj prevozili kar 1850 kilometrov.

»Hudo mi je, ko se spomnim, koliko žalostnih zgodb smo v vseh teh letih prejeli po e-pošti, telefonu ali pa slišali od staršev, ko smo jih obiskali pri predaji daril osebno na domu. Zato rad uporabim stavek, da je Božičkova tovarna daril dokaz, da Božiček zares obstaja. In danes sem izjemno srečen za slehernega posameznika, ki je s svojo donacijo prispeval k uresničitvi našega največjega projekta. Hvaležen sem našim partnerjem in podpornikom, da v nas vidijo zaupanja vredno društvo in da so tudi donatorji v našem projektu zaznali tisto pravo dodano vrednost, ki jo vračamo družbi. Kljub napornim zadnjim tednom, je naš trud poplačan in zadovoljstvo toliko večje, saj nam je v rekordnem času uspelo obdariti vseh 1250 otrok in vsem v štirih dneh dostaviti darila na dom. Darilo pod božično jelko je do sedaj, vključno z letošnjim letom, pričakalo več kot 6000 otrok, katerim skromne želje, ki so jih napisali Božičku, niso bile uslišane. Ponosen sem na našo ekipo prostovoljcev, ki so žrtvovali svoj prosti čas in nesebično pomagali. Posebna zahvala gre gasilcem in policistom, ki so pomagali pri prevozu daril,« je ob zaključku projekta povedal Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

ZLATI PARTNERJI PROJEKTA:

TUŠ,
MEDIASKRATIV,
TRITIM,
MIK CELJE.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

TUDI LETOS SO CELJE PREPLAVILI RDEČI BALONI

V Celju je v soboto, 9. marca 2024, potekal sedaj že tradicionalni pohod z rdečimi baloni  v podporo vsem posebnim otrokom, ki ga krovno organizira Zavod 13.

Preberi več

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam smo danes odprli vrata letošnje Božičkove tovarne daril, da bomo lahko že deveto leto zapored razveselili otroke različnih starosti iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos bo za vse srčne podpornike poleg finančne donacije možno tudi, da darilo sestavijo sami, ...

Preberi več

ENKRATNA POMOČ ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V sklopu našega projekta za pomoč žrtvam poplav iz celjske regije smo zbrali 30.371,00 evrov. Do danes smo že uspeli nameniti 30.205,61 evrov pomoči, s čimer smo na pomol priskočili marsikateri prizadeti družini.

Preberi več

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več