PROJEKT S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Rezultat

85

celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Konec projekta: 9. september 2014

85 CELJSKIH OTROK IZ SOCIALNO OGROŽENIH DRUŽIN PREJELO PAKETE S ŠOLSKIMI POTREBŠČINAMI ZA NOVO ŠOLSKO LETO

Zaradi trenutne ekonomske situacije, si veliko staršev ne more privoščiti šolskih potrebščin, zato smo v humanitarnem društvu Enostavno pomagam pripravili dobrodelni projekt »S skupnimi močmi ponovno za šolske klopi«. 85 celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin iz 10 osnovnih šol* je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

Z dobrodelnim večerom s športno modno, ki ga je društvo pripravilo 30. maja in s pomočjo donatorjev projekta, ki so Cinkarna Celje, Petrol, Vivapen, Leonardo. Aero, And by Andraž in Center Top Fit, je društvo Enostavno pomagam zbralo in kupilo več kot 3400 potrebščin, od tega 960 zvezkov in 425 svinčnikov ter vse ostale potrebne potrebščine za brezskrben začetek šolskega leta.

“Ob koncu dobrodelnega projekta smo veseli dobrega odziva meščanov in donatorjev ter tako s skupnim dobrim delom številnim družinam vsaj malo olajšali finančno stisko, ki jo čutijo ob pripravah na novo šolsko leto. Glede na razmere v državi se število socialno ogroženih družin iz dneva v dan veča ter je tako seznam pomoči potrebnih vse daljši. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem, prostovoljcem in meščanom, da so podprli dobrodelni projekt in pomagali, da bodo šolarji v novem letu ustrezno opremljeni” je ob koncu projekta dodal Milan Ninić, predsednik društva.

*I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ Lava, OŠ Glazija, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša, OŠ Ljubečna, OŠ Griže

 

Najlepša hvala v imenu otrok in družin!

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

3. KROG DOBRODELNE KATRCE V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas je v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več

DOBRODELNA PAHORJEVA KATRCA NA OBISKU V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas bo v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več

DOBRODELNA AKCIJA ZBIRANJA MATERIALNIH STVARI

V sodelovanju s stanovanjsko enoto za mladostnike, ki so bili zaradi različnih razlogov odvzeti staršem in nastanjeni v mladinski dom, smo pripravili akcijo zbiranja materialnih stvari za podporo in izboljšanje njihovega bivanja.

Preberi več

ZA(ČUTIMO) DOBRO V CELJU

Humanitarno društvo Enostavno pomagam skupaj z Mestno občino Celje in Celjskim mladinskim centrom pripravlja stojnico z namenom ozaveščanja o možni podpori in pomoči otrokom in mladim v Mestni občini Celje v akciji za preprečevanje in zmanjševanje vseh oblik nasilja.

Preberi več