ZAŽIVELA JE SPLETNA BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že šesto leto zapored zagnali Božičkovo tovarno daril, v kateri s pomočjo obiskovalcev poskrbimo za obdaritev otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije in jim tako pričaramo božično veselje. Letos se je projekt zaradi epidemiološke situacije prvič preselil na splet.

Verjetno nas večina ob besedi božič najprej pomisli na darila. Nekaj tako samoumevnega lahko nekomu pomeni nezmožnost, da bi svojemu otroku dal tisto, kar bi naj bilo bistvo božiča. Zaradi situacije s pojavom koronavirusa v naši državi pa so se socialne stiske družin na žalost povečale. Težke trenutke v času epidemije preživljajo tudi najmlajši člani družine. Lahko samo ugibamo, koliko takšnih družin je, kjer se je povečala stiska, pa tudi verbalno in fizično nasilje. Zato že šesto leto zapored prostovoljci Humanitarnega društva Enostavno pomagam vztrajamo in s pomočjo partnerjev ter podpornikov izvajamo čudovit dobrodelni projekt Božičkova tovarna daril. Letošnja izvedba se je preselila na splet, kjer je v popolnosti zaživela na prvo adventno nedeljo, 29. 11. 2020.

»Odkar je Božičkova tovarna daril prvič odprla svoja vrata, je darilo pod božično jelko pričakalo več kot 3700 otrok, katerim skromne želje, ki so jih napisali Božičku, niso bile uslišane. S pomočjo Božičkovih pomočnikov smo jim dostavili mali čudež, zapakiran v darilo iz Božičkove tovarne daril. Zato si letos še posebej želimo nadaljevati naše božično poslanstvo in verjamem, da nam bo s skupnimi močmi vseh dobrih ljudi to tudi uspelo,« je prepričan Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

 

Kako postanete Božičkov pomočnik?

Vse do 13. 12. 2020 lahko obiščete spletno stran www.bozickovatovarna.si, kjer si izberete poštni predal otroka, ki ga želite obdariti. Na voljo so vam imena in starosti otrok. V nadaljevanju se odločite o vrednosti donacije (20 €, 30 € ali 40 €) in zaključite obdarovanje z izvedbo plačila. Prostovoljci bodo nato za vsakega otroka pripravili darilo primerno njegovi starosti in v vrednosti prejete donacije. Vsebovalo bo 5 stvari: igračo ali družabno igro, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, izdelek za osebno higieno in knjigo. Ko bodo vsa darila pripravljena, jih bodo škrati prostovoljci dostavili otrokom do božičnega večera na dom, da jih bodo lahko pričakala pod praznično okrašeno smrečico.

Naj korona situacija piše tudi dobre zgodbe.

Podporniki:

TUŠ
MIK Celje
Mediaskreativ
Tritim spletna agencija