PROJEKT CELJSKI MALČKI NAS POTREBUJEJO

KAKO POMAGAM?

Zbiranje sredstev je zaključeno.

Zbrana sredstva

28.250,00 €

zbranih donatorskih sredstev na dan 15. 5. 2019.

Porabljena sredstva

28.250,00 €

porabljenih donatorskih sredstev na dan 15. 5. 2019.

PROJEKT CELJSKI MALČKI NAS POTREBUJEJO

Začetek projekta: 15. maj 2019

DONACIJA PORODNIŠNICI SPLOŠNE BOLNIŠNICE CELJE

V humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo lani ustanovili sklad za nakup potrebnih specialnih sredstev za porodnišnico Splošne bolnišnice Celje, v katerem je s pomočjo številnih donatorjev zbralo 28.250 evrov. Denarna sredstva so bila v dogovoru z vodstvom Ginekološko-porodniškega oddelka porabljena za nakup UZ aparata za obravnavo nosečnic v prostorih porodnega bloka, s čimer je uresničen tudi naš osnovni cilj – otrokom želimo omogočiti varnejši in prijetnejši prihod na svet, porodnišnici pa pomagati, da ostane sodobna zdravstvena ustanova.

Bolnišnici smo donirali UZ aparat proizvajalca Mindray, model DC 70 X insight, z abdominalno in transvaginalno UZ sondo in vso potrebno programsko opremo za porodništvo in ginekologijo v skupnem znesku 24,400 EUR. Gre za sodoben UZ aparat z visoko ločljivostnim LCD monitorjem in dodatnim, na dotik občutljivim upravljalnim zaslonom, ki omogoča enostavno in hitro izbiro načina dela oz. programov.

Donirani UZ aparat, ki že pridno služi svojemu namenu uporabljajo izključno v sprejemni ambulanti porodne sobe, kjer izvajajo kontrolne preglede in sprejeme v porodno sobo ali na oddelek (dnevno v jutranji izmeni obravnavajo od 20 do 30 nosečnic), v porodni sobi,  ob različnih postopkih pred in po porodu ter ob izvajanju zunanjih obratov pri medenični vstavi. UZ aparat v porodni sobi mora biti na voljo neprekinjeno, vse dni v letu, ne samo pri obravnavi in  preiskavah zdravih nosečnic, ampak tudi zaradi diagnostike nujnih stanj in zapletov v porodništvu.

Celjski ginekološko-porodniški oddelek je tretji največji v Sloveniji, velikosti oddelka in obsegu dela pa sledi tudi porodnišnica, ki je po številu rojstev prav tako tretja največja v državi. Zadnja leta se v njej rodi okoli 1.800 novorojenčkov. Je pa med splošnimi bolnišnicami in porodnišnicami od leta 2014 naprej celjska porodnišnica edina, ki zagotavlja 24-urno prisotnost zdravnika neonatalnega pediatra. Že 20 let uspešno ohranjajo naziv “Novorojenčku prijazna porodnišnica”, kar pomeni, da pri svojem delu spoštujejo in udejanjajo principe UNICEF-a.

S preostankom denarja, ki je ostal po nakupu UZ aparata, smo kupili še 930 kosov oblačil za novorojenčke, odejic in tetra pleničk slovenskega proizvajalca, ki zagotavlja vse potrebne standarde kakovosti in varnosti za najmlajše. Skupni znesek donacije oblačil znaša 3,850 EUR.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

POHOD Z RDEČIMI BALONI

Celje se letos ponovno pridružuje pohodu z rdečimi baloni, ki ga krovno organizira Zavod 13 iz Maribora.

Preberi več

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL USPEŠNO OBDARILI KAR 1570 OTROK IZ ŠIRŠE CELJSKE REGIJE

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že osmo leto zapored izvedli svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, nam je uspelo obdariti 1570 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije, kar je največ doslej.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 4

V četrtem delu podkasta bomo govorili o varnosti otrok in mladostnikov v prometu. Skozi celo leto policisti in nevladne organizacije namenjajo posebno pozornost varnosti najmlajših udeležencev v prometu. Na kaj moramo biti še posebej pozorni pa izveste v podkastu.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 3

V tretjem delu podkasta bomo govorili posledicah nasilja nad in med otroki. Doživljanje nasilja vsestransko škodljivo vpliva na otrokovo dobrobit in razvoj. Posledice so lahko tudi najhujše, če je otrok dolgotrajno izpostavljen nasilju, zlasti če odgovornost za nasilje pripisuje sebi.

Preberi več