PROJEKT CELJSKI MALČKI NAS POTREBUJEJO

KAKO POMAGAM?

Zbiranje sredstev je zaključeno.

Zbrana sredstva

28.250,00 €

zbranih donatorskih sredstev na dan 15. 5. 2019.

Porabljena sredstva

28.250,00 €

porabljenih donatorskih sredstev na dan 15. 5. 2019.

PROJEKT CELJSKI MALČKI NAS POTREBUJEJO

Začetek projekta: 15. maj 2019

DONACIJA PORODNIŠNICI SPLOŠNE BOLNIŠNICE CELJE

V humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo lani ustanovili sklad za nakup potrebnih specialnih sredstev za porodnišnico Splošne bolnišnice Celje, v katerem je s pomočjo številnih donatorjev zbralo 28.250 evrov. Denarna sredstva so bila v dogovoru z vodstvom Ginekološko-porodniškega oddelka porabljena za nakup UZ aparata za obravnavo nosečnic v prostorih porodnega bloka, s čimer je uresničen tudi naš osnovni cilj – otrokom želimo omogočiti varnejši in prijetnejši prihod na svet, porodnišnici pa pomagati, da ostane sodobna zdravstvena ustanova.

Bolnišnici smo donirali UZ aparat proizvajalca Mindray, model DC 70 X insight, z abdominalno in transvaginalno UZ sondo in vso potrebno programsko opremo za porodništvo in ginekologijo v skupnem znesku 24,400 EUR. Gre za sodoben UZ aparat z visoko ločljivostnim LCD monitorjem in dodatnim, na dotik občutljivim upravljalnim zaslonom, ki omogoča enostavno in hitro izbiro načina dela oz. programov.

Donirani UZ aparat, ki že pridno služi svojemu namenu uporabljajo izključno v sprejemni ambulanti porodne sobe, kjer izvajajo kontrolne preglede in sprejeme v porodno sobo ali na oddelek (dnevno v jutranji izmeni obravnavajo od 20 do 30 nosečnic), v porodni sobi,  ob različnih postopkih pred in po porodu ter ob izvajanju zunanjih obratov pri medenični vstavi. UZ aparat v porodni sobi mora biti na voljo neprekinjeno, vse dni v letu, ne samo pri obravnavi in  preiskavah zdravih nosečnic, ampak tudi zaradi diagnostike nujnih stanj in zapletov v porodništvu.

Celjski ginekološko-porodniški oddelek je tretji največji v Sloveniji, velikosti oddelka in obsegu dela pa sledi tudi porodnišnica, ki je po številu rojstev prav tako tretja največja v državi. Zadnja leta se v njej rodi okoli 1.800 novorojenčkov. Je pa med splošnimi bolnišnicami in porodnišnicami od leta 2014 naprej celjska porodnišnica edina, ki zagotavlja 24-urno prisotnost zdravnika neonatalnega pediatra. Že 20 let uspešno ohranjajo naziv “Novorojenčku prijazna porodnišnica”, kar pomeni, da pri svojem delu spoštujejo in udejanjajo principe UNICEF-a.

S preostankom denarja, ki je ostal po nakupu UZ aparata, smo kupili še 930 kosov oblačil za novorojenčke, odejic in tetra pleničk slovenskega proizvajalca, ki zagotavlja vse potrebne standarde kakovosti in varnosti za najmlajše. Skupni znesek donacije oblačil znaša 3,850 EUR.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več

ZBIRANJE FINANČNE POMOČI ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V zadnjih dneh je našo mesto Celje prizadelo hudo poplavljanje zaradi obilnih padavin. Voda je povzročila veliko škodo na premoženju in domovih. Številne družine so se znašle v težkih razmerah, zato se obračamo na vas z iskreno prošnjo po pomoči.

Preberi več

3. KROG DOBRODELNE KATRCE V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas je v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več

DOBRODELNA PAHORJEVA KATRCA NA OBISKU V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas bo v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več