PROJEKT S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Rezultat

85

celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Konec projekta: 9. september 2014

85 CELJSKIH OTROK IZ SOCIALNO OGROŽENIH DRUŽIN PREJELO PAKETE S ŠOLSKIMI POTREBŠČINAMI ZA NOVO ŠOLSKO LETO

Zaradi trenutne ekonomske situacije, si veliko staršev ne more privoščiti šolskih potrebščin, zato smo v humanitarnem društvu Enostavno pomagam pripravili dobrodelni projekt »S skupnimi močmi ponovno za šolske klopi«. 85 celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin iz 10 osnovnih šol* je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

Z dobrodelnim večerom s športno modno, ki ga je društvo pripravilo 30. maja in s pomočjo donatorjev projekta, ki so Cinkarna Celje, Petrol, Vivapen, Leonardo. Aero, And by Andraž in Center Top Fit, je društvo Enostavno pomagam zbralo in kupilo več kot 3400 potrebščin, od tega 960 zvezkov in 425 svinčnikov ter vse ostale potrebne potrebščine za brezskrben začetek šolskega leta.

“Ob koncu dobrodelnega projekta smo veseli dobrega odziva meščanov in donatorjev ter tako s skupnim dobrim delom številnim družinam vsaj malo olajšali finančno stisko, ki jo čutijo ob pripravah na novo šolsko leto. Glede na razmere v državi se število socialno ogroženih družin iz dneva v dan veča ter je tako seznam pomoči potrebnih vse daljši. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem, prostovoljcem in meščanom, da so podprli dobrodelni projekt in pomagali, da bodo šolarji v novem letu ustrezno opremljeni” je ob koncu projekta dodal Milan Ninić, predsednik društva.

*I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ Lava, OŠ Glazija, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša, OŠ Ljubečna, OŠ Griže

 

Najlepša hvala v imenu otrok in družin!

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

TUDI LETOS SO CELJE PREPLAVILI RDEČI BALONI

V Celju je v soboto, 9. marca 2024, potekal sedaj že tradicionalni pohod z rdečimi baloni  v podporo vsem posebnim otrokom, ki ga krovno organizira Zavod 13.

Preberi več

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam smo danes odprli vrata letošnje Božičkove tovarne daril, da bomo lahko že deveto leto zapored razveselili otroke različnih starosti iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos bo za vse srčne podpornike poleg finančne donacije možno tudi, da darilo sestavijo sami, ...

Preberi več

ENKRATNA POMOČ ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V sklopu našega projekta za pomoč žrtvam poplav iz celjske regije smo zbrali 30.371,00 evrov. Do danes smo že uspeli nameniti 30.205,61 evrov pomoči, s čimer smo na pomol priskočili marsikateri prizadeti družini.

Preberi več

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več