PROJEKT S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Rezultat

85

celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Konec projekta: 9. september 2014

85 CELJSKIH OTROK IZ SOCIALNO OGROŽENIH DRUŽIN PREJELO PAKETE S ŠOLSKIMI POTREBŠČINAMI ZA NOVO ŠOLSKO LETO

Zaradi trenutne ekonomske situacije, si veliko staršev ne more privoščiti šolskih potrebščin, zato smo v humanitarnem društvu Enostavno pomagam pripravili dobrodelni projekt »S skupnimi močmi ponovno za šolske klopi«. 85 celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin iz 10 osnovnih šol* je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

Z dobrodelnim večerom s športno modno, ki ga je društvo pripravilo 30. maja in s pomočjo donatorjev projekta, ki so Cinkarna Celje, Petrol, Vivapen, Leonardo. Aero, And by Andraž in Center Top Fit, je društvo Enostavno pomagam zbralo in kupilo več kot 3400 potrebščin, od tega 960 zvezkov in 425 svinčnikov ter vse ostale potrebne potrebščine za brezskrben začetek šolskega leta.

“Ob koncu dobrodelnega projekta smo veseli dobrega odziva meščanov in donatorjev ter tako s skupnim dobrim delom številnim družinam vsaj malo olajšali finančno stisko, ki jo čutijo ob pripravah na novo šolsko leto. Glede na razmere v državi se število socialno ogroženih družin iz dneva v dan veča ter je tako seznam pomoči potrebnih vse daljši. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem, prostovoljcem in meščanom, da so podprli dobrodelni projekt in pomagali, da bodo šolarji v novem letu ustrezno opremljeni” je ob koncu projekta dodal Milan Ninić, predsednik društva.

*I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ Lava, OŠ Glazija, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša, OŠ Ljubečna, OŠ Griže

 

Najlepša hvala v imenu otrok in družin!

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več

ZBIRANJE FINANČNE POMOČI ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V zadnjih dneh je našo mesto Celje prizadelo hudo poplavljanje zaradi obilnih padavin. Voda je povzročila veliko škodo na premoženju in domovih. Številne družine so se znašle v težkih razmerah, zato se obračamo na vas z iskreno prošnjo po pomoči.

Preberi več

3. KROG DOBRODELNE KATRCE V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas je v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več

DOBRODELNA PAHORJEVA KATRCA NA OBISKU V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas bo v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več