PROJEKT S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Rezultat

85

celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Konec projekta: 9. september 2014

85 CELJSKIH OTROK IZ SOCIALNO OGROŽENIH DRUŽIN PREJELO PAKETE S ŠOLSKIMI POTREBŠČINAMI ZA NOVO ŠOLSKO LETO

Zaradi trenutne ekonomske situacije, si veliko staršev ne more privoščiti šolskih potrebščin, zato smo v humanitarnem društvu Enostavno pomagam pripravili dobrodelni projekt »S skupnimi močmi ponovno za šolske klopi«. 85 celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin iz 10 osnovnih šol* je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

Z dobrodelnim večerom s športno modno, ki ga je društvo pripravilo 30. maja in s pomočjo donatorjev projekta, ki so Cinkarna Celje, Petrol, Vivapen, Leonardo. Aero, And by Andraž in Center Top Fit, je društvo Enostavno pomagam zbralo in kupilo več kot 3400 potrebščin, od tega 960 zvezkov in 425 svinčnikov ter vse ostale potrebne potrebščine za brezskrben začetek šolskega leta.

“Ob koncu dobrodelnega projekta smo veseli dobrega odziva meščanov in donatorjev ter tako s skupnim dobrim delom številnim družinam vsaj malo olajšali finančno stisko, ki jo čutijo ob pripravah na novo šolsko leto. Glede na razmere v državi se število socialno ogroženih družin iz dneva v dan veča ter je tako seznam pomoči potrebnih vse daljši. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem, prostovoljcem in meščanom, da so podprli dobrodelni projekt in pomagali, da bodo šolarji v novem letu ustrezno opremljeni” je ob koncu projekta dodal Milan Ninić, predsednik društva.

*I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ Lava, OŠ Glazija, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša, OŠ Ljubečna, OŠ Griže

 

Najlepša hvala v imenu otrok in družin!

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

POHOD Z RDEČIMI BALONI

Celje se letos ponovno pridružuje pohodu z rdečimi baloni, ki ga krovno organizira Zavod 13 iz Maribora.

Preberi več

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL USPEŠNO OBDARILI KAR 1570 OTROK IZ ŠIRŠE CELJSKE REGIJE

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že osmo leto zapored izvedli svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, nam je uspelo obdariti 1570 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije, kar je največ doslej.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 4

V četrtem delu podkasta bomo govorili o varnosti otrok in mladostnikov v prometu. Skozi celo leto policisti in nevladne organizacije namenjajo posebno pozornost varnosti najmlajših udeležencev v prometu. Na kaj moramo biti še posebej pozorni pa izveste v podkastu.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 3

V tretjem delu podkasta bomo govorili posledicah nasilja nad in med otroki. Doživljanje nasilja vsestransko škodljivo vpliva na otrokovo dobrobit in razvoj. Posledice so lahko tudi najhujše, če je otrok dolgotrajno izpostavljen nasilju, zlasti če odgovornost za nasilje pripisuje sebi.

Preberi več