BODI HUMAN IN DARUJ, PRIČARAJ LEPŠI BOŽIČ

December je čas lepih misli, obdarovanj in hkrati čas, ko se razlike med družinami najbolj opazijo. Vsak dan se število socialno ogroženih družin v Sloveniji veča, zato smo se člani humanitarnega društva Enostavno pomagam odločili ukrepati. Naš namen je bil pričarati lepši božični čas in pomagali mladim družinam.

V zadnjem mesecu se je na nas obrnilo mnogo mladih družin, ki potrebuje hrano z daljšim rokom uporabe in higienske pripomočke. Zato smo v ponedeljek, 22.12. in torek, 23.12.2014 postavili dobrodelno stojnico, kamor so obiskovalci nakupovalnega centra Planet Tuš Celje po obisku trgovine oddali kupljene izdelke za družine. V začetku projekta je bilo vključenih 5 socialno ogroženih družin, glede na končno količino zbranih stvari pa smo število družin povečali na 7. Zbrano hrano v 5 nakupovalnih vozičkih smo v sredo, 24.12., sortirali in pripravili pakete hrane za daljše časovno obdobje. Pakete smo še isti dan dostavili družinam na domači naslov.

“Občutki ob zaključku akcije so neverjetni. Iskreni nasmehi in stiski rok ob prejemu paketov so poplačilo za ves naš trud” ob koncu dobrodelne stojnice pravi Milan Ninić, predsednik društva.

Vsem, ki so sodelovali v projektu se iskreno zahvaljujemo.