DOBRODELNI POHOD NA CELJSKO KOČO

Na praznik dela v letu 2017 smo se skupaj povzpeli na najbolj priljubljeno pohodniško destinacijo v Celju in okolici. Vse skupaj pa smo naredili tudi z dobrim namenom.

Štartnine ni bilo, vendar se je na Celjski koči ponujala limonada po simbolični ceni, zbrana sredstva smo v celoti namenili Nenadu Stojakoviču. Nenad je nekdanji krožni napadalec rokometne reprezentance Slovenije, igralec Rudarja, Dobove in Trima, ki ima po igralski karieri velikanske preglavice z zdravjem, natančneje s hrbtenico, ki so mu jo morali operirati že trikrat. Zadnja diagnoza je vtekanje možganske tekočine v hrbtenjačni živec na področju prsi, kar mu izjemno otežuje gibanje in povzroča precejšnje bolečine.

Odločili smo se, da Nenadu priskočimo na pomoč in dokažemo, da v tej težki borbi ni sam. Tudi sam je veliko pomagal mladim športnikom na svoji poti in bil mnogim za vzor. Čeprav svojih trikov na igrišču ne kaže že leta, je vseeno svoje znanje prenašal na mlajše upe. Kljub svojim hudim zdravstvenim težavam in bolečinam se ni predal in vztrajal do samega konca – vse do danes, ko so težave in bolečine prevlade v njegovem vsakdanjiku. Na žalost je že dve leti prikovan na invalidski voziček, kar mu otežuje vsakodnevne stvari, ki se nam zdijo popolnoma samoumevne. Poleg vseh zdravstvenih težav pa v svoji glavi bije težko psihološko vojno, saj zaradi svoje bolezni ne želi obremenjevati bližnjih. Svoje bolečine lajša z močnimi analgetiki, prav tako pa je odvisen od pomoči svoje žene in starejšega sina. V celotni zgodbi pa je Nenad ostal pozitiven in optimističen. Ne želi si, da mu bolečina kroji dan in s tem posledično obremenjevati svoje najbližje. Želi si, da bi lahko ponovno stal ob svojem mlajšem sinu in mu postal največji vzor ter obiskal kakšen trening, da bi delil svoje izkušnje in uspehe z mladimi upi.

Nenad je ogromno prispeval za razvoj slovenskega rokometa in s ponosom zastopal našo državo. Vsekakor si zasluži, da mu priskočimo na pomoč in se mu na ta način zahvalimo za njegov doprinos in uspeh v rokometu.

Pohod smo organizirali v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje.