PETIČ BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ZA OTROKE IN PRVIČ ENOSTAVNO SOLIDAREN ZA STAROSTNIKE

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je že peto leto zapored odprlo Božičkovo tovarno daril, v kateri s pomočjo obiskovalcev poskrbimo za obdaritev otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije in jim tako pričaramo božično veselje. Letos prvič pa bomo v decembru izvajali projekt za starejše »Enostavno solidaren« in tako poskrbeli tudi za obdarovanje starostnikov.

Prišel je čas veselega pričakovanja in obdarovanj, ko začnejo otroci z iskricami v očeh in nasmehom odštevati dneve do božiča. Medtem ko nekateri nestrpno pričakujejo božični večer, pa mnogi starši s strahom odštevajo čas do božiča, saj svojemu otroku ne bodo mogli postaviti darila pod božično smrečico. In takih je v širši celjski regiji vsako leto več, zato škrati prostovoljci humanitarnega društva Enostavno pomagam tudi letos nadaljujemo z uresničevanjem božičnega poslanstva in tako, kot edini v državi, že peto leto zapored odprli vrata Božičkove tovarne daril.

V vseh preteklih letih smo zaradi izjemnega odziva šol in vrtcev, ki so se priključili akciji, uspeli obdariti že več kot 2600 otrok. Na poziv za sodelovanje se je tudi letos odzvalo več kot 40 šol in vrtcev iz širše celjske regije.  Vse do božičnega večera bomo prostovoljci društva v Božičkovi tovarni daril, ki se nahaja v avli nakupovalnega centra Planet Tuš Celje, zbirali darila za otroke iz osnovnih šol in vrtcev. Božičkov pomočnik lahko postane prav vsak. Obiskati mora Božičkovo tovarno daril, si na smrečici izbrati ime in starost otroka ter kupiti 5 stvari, ki jih mora vsebovati darilo, in sicer igračo, kos oblačila, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje ter nekaj po lastni izbiri obdarovalca. Škrati prostovoljci bomo nato darila vsakemu otroku dostavili do božičnega večera na dom, da jih bodo lahko pričakala pod praznično okrašeno smrečico. Obdarovalci morajo dostaviti darilo v tovarno v roku treh dni od izbire imena otroka in najkasneje do 19. decembra. Prostovoljci namreč potrebujemo določen čas, da darila med drugim sortiramo in preverimo, ali ima vsak otrok svojega, da ne bi kakšen otrok ostal brez darila.

V društvu smo se letos odločili obdariti tudi starostnike, zato bomo v decembru izvajali projekt »Enostavno solidaren«. Zbirali bomo sredstva za simbolično obdarovanje v znak pozornosti in hvaležnosti. Želimo, da se starostniki ne bi počutili odrinjene na rob družbe, saj prav tako bogatijo našo družbo. Pri zbiranju sredstev se lahko pridružijo vsi uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2, in sicer s poslanim sporočilom SMS s ključno besedo ENOSTAVNO1 ali ENOSTAVNO5 na številko 1919* in tako bodo prispevali 1 ali 5 EUR  za solidarnostno obdarovanje starostnikov.

Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam, je ob odprtju Božičkove tovarne daril povedal: »Bliža se december, čas, ki ga zaznamujejo veselo božično vzdušje in okraski po trgovinah, kuhano vino, okrašena smrečica, božične pesmi, obdarovanje, novoletne počitnice in na koncu še zaključek leta. Ob vsem tem se mnogokrat ne zavedamo privilegija, da lahko občutimo to vzdušje, se veselimo z družino in prijatelji ter se med seboj obdarujemo. Privilegija, ki ni prav vsakomur dan. Verjetno nas večina ob besedi božič najprej pomisli na darila. Nekaj tako samoumevnega lahko nekomu pomeni nezmožnost, da bi svojemu otroku dal tisto, kar bi naj bilo bistvo božiča. Zato že peto leto zapored prostovoljci našega društva vztrajamo in s pomočjo partnerjev ter podpornikov izvajamo čudovit dobrodelni projekt Božičkova tovarna daril. Ob tej priložnosti pozivam vse dobre ljudi, da se nam pridružijo in skupaj z nami uresničijo božično poslanstvo ter nam pomagajo ohranjati vero v čudeže ter dobrega moža.«

Letošnja novost pa je tudi možnost nakupa ovijalnega papirja v vseh trgovinah in drogerijah Tuš pod sloganom »Zavij DAR & pokaži, da ti je MAR«. Vsa sredstva od prodaje bodo namreč namenjena v dobrodelni sklad za otroke Božičkova tovarna daril. »Ponosni smo, da skupaj ustvarjamo zgodbe, ki dajejo pozitiven zgled v naši družbi. Z veseljem že pet let podpiramo dobrodelni projekt Božičkova tovarna darila in z letošnjim letom, ko smo možnost sodelovanja in podpore razširili na naše trgovine, mu dodajamo nacionalno dimenzijo. Želimo si, da bi prav vsi začutili del decembrske čarobnosti in otroci za to nikakor ne smejo biti prikrajšani,” Andraž Tuš, direktor Skupine Tuš.

*Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo ENOSTAVNO1 ali ENOSTAVNO5 na številko 1919 in prispevali boste (1ali5) EUR za solidarnostno obdarovanje starostnikov.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.enostavnopomagam.eu. Solidarnosti projekt traja od 1.12. do 31.12.2019!

PODPORNIKI PROJEKTA BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #5:

  • TUŠ
  • TUŠ drogerije
  • Cvetličarna IN
  • MIK Celje d.o.o.
  • Celjski sejem d.d.
  • Poklicna gasilska enota Celje
  • Prostovoljna gasilska društva iz Celja in okolice