PROJEKT ENOSTAVNO V PRAVO SMER

ENOSTAVNO V PRAVO SMER

Začetek projekta: 1. maj 2022

PREVENTIVNA AKCIJA NA PODROČJU PREPREČEVANJA NASILJA IN VEČJE VARNOSTI OTROK TER MLADIH V MESTNI OBČINI CELJE

Z vidika izvajanja vsebine aktivnosti je naše društvo mladinska organizacija, ki se ukvarja s preventivnim in humanitarnim delom za naše ciljne skupine. Iz naslova te opredelitve izhaja tudi velika želja in motivacija društva za izvedbo projekta ENOSTAVNO V PRAVO SMER – Preventivna akcija na področju preprečevanja nasilja in večje varnosti otrok ter mladih v Mestni občini Celje.

Izpostavljamo, da je društvo pri številnih oblikah humanitarnega dela, ki ga izvaja za ciljno skupino, spoznalo tudi številne težave in problematiko, s katero se srečujejo. Prav to je glavni razlog, da je naše društvo pripravilo jasno usmerjen projekt, ki bo odprl vse vsebinske tematike, s katerimi se v dobi odraščanja srečujejo mladi in njihovi starši oziroma skrbniki.

V svoji vsebini nameravamo informacijsko obravnavati naslednja področja zagotavljanja varnosti otrok in mladih:

  • preprečevanje medvrstniškega in zagotavljanje informacij za pomoč mladim;
  • preprečevanje družinskega nasilja in zagotavljanje informacij za pomoč mladim;
  • preprečevanje nasilja preko spleta in zagotavljanje informacij za pomoč mladim;
  • zagotavljanje varnosti na spletu in preprečevanje izpostavljanja mladih na socialnih omrežjih ter zagotavljanje informacij za pomoč mladim;
  • preprečevanje rasizma in razumevanje medkulturnega dialoga ter krepitev kompetenc mladih pri razumevanju drugih kultur;
  • preventivno ozaveščanje ter nudenje informacij za pomoč na področju preprečevanje odvisnosti od drog in drugih odvisnih substanc;
  • preprečevanje uporabe eksplozivnih in drugih nevarnih sredstev, s katerimi pridejo v stik otroci in mladi;
  • varnost v prometu.

 

Projekt je s sofinanciranjem podprla Mestna občina Celje.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več

ZBIRANJE FINANČNE POMOČI ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V zadnjih dneh je našo mesto Celje prizadelo hudo poplavljanje zaradi obilnih padavin. Voda je povzročila veliko škodo na premoženju in domovih. Številne družine so se znašle v težkih razmerah, zato se obračamo na vas z iskreno prošnjo po pomoči.

Preberi več

3. KROG DOBRODELNE KATRCE V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas je v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več

DOBRODELNA PAHORJEVA KATRCA NA OBISKU V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas bo v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več

Kako pomagam

Denarni prispevek lahko nakažete na TRR društva:
IBAN: SI56 6100 0000 7496 313
Referenca: SI00
Namen: Donacija društvu
Delavska hranilnica d.d., SWIFT CODE: HDELSI22

Donirate lahko s poslanim SMS sporočilom na 1919
ENOSTAVNO1
ENOSTAVNO5
S tem prispevate 1 ali 5 EUR. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.enostavnopomagam.eu, pod zavihkom SMS DONACIJE.

//Dodamo pogoje za sodelovanje preko SMS donacij.

10EUR

20EUR

20EUR