ZA POMOČ DRUŽINI BUČAR IZ CELJA ZBRALI 5-TISOČ EVROV

Kot smo že poročali, se je v sredo, 18.7.2018, pri obnavljanju temeljev stanovanjske hiše na Lopati v Celju delno porušila zunanja stena hiše. Gradbena dela je opravljalo gradbeno podjetje in ne lastniki sami. Po do sedaj zbranih podatkih je po ocenah statika za rušenje neuradno kriv gradbeni poseg v hišo, zato bo potrebno rušenje celotne hiše, saj ni primerna in varna za bivanje. Gasilci PGD Lopata so uspeli rešiti večino materialnih stvari iz hiše, zato trenutno materialnih stvari ne zbiramo več.

Na tem mestu bi se zahvalili vsem, ki so hitro priskočili na pomoč in pomagali družini. Prav tako je že poskrbljeno za začasno bivanje 5-članske družine, ki bo nastanjena pri sorodnikih in prijateljih.

Trenutno še čakamo na uradno mnenje preiskave pristojnih organov ter informacije o nadaljnjih gradbenih posegih. Sredstva, ki jih zbiramo za pomoč družini Bučar, bodo v celoti namenjena za reševanje socialne stiske družine ter za sanacijo nastale škode in ureditev vseh potrebnih pogojev za nadaljnje bivanje. Do danes smo zbrali 5.055,00 EUR.  Do danes smo iz varnostnih razlogov za preprečitev dodatne nevarnosti in škode začasno podprli hišo z lesenimi tramovi ter s tem preprečili nadaljnje rušenje hiše, dokler pristojni organi ne izdajo svojega mnenja.

Podatki za donacijo finančne pomoči za sanacijo trenutne nezgode (obvezno navesti sklic!):

Humanitarno društvo Enostavno pomagam,
Pod lipami 26, 3000 Celje
TRR: SI56 6100 0000 7496 313 (odprt pri Delavski hranilnici)
SKLIC: SI00 1152018 (obvezno)
NAMEN: Donacija za družino Bučar,
KODA NAMENA: CHAR

Hkrati se zahvaljujemo vsem, ki ste srčno priskočili na pomoč. Zbrane donacije bomo v celoti namenili za potrebe družine Bučar. Iskreno se zahvaljujemo Poklicni gasilski enoti Celje in PGD Lopata za nudeno pomoč.