ZA(ČUTIMO) DOBRO V CELJU

ZA(ČUTIMO) DOBRO V CELJU

Humanitarno društvo Enostavno pomagam skupaj z Mestno občino Celje in Celjskim mladinskim centrom pripravlja stojnico z namenom ozaveščanja o možni podpori in pomoči otrokom in mladim v Mestni občini Celje v akciji za preprečevanje in zmanjševanje vseh oblik nasilja.

V soboto, 15. aprila 2023, se bomo v sklopu vseslovenske prostovoljske akcije “Dan za spremembe”, ki jo krovno organizira Slovenska filantropija, družili v mestnem jedru Celja.

14. DAN ZA SPREMEMBE – ZA(ČUTIMO) DOBRO

15. aprila 2023 bo potekala vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca.V organizaciji Slovenske filantropije bo akcija že štirinajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, tokrat še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k dobremu počutju in za širše dobro.

V preteklih letih je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že več kot 135.000 posameznikov spreminjalo zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, širili spoštovanje in spodbujali sodelovanje ter prispevali k trajnostnim razvojnim ciljem, odpravi različnih oblik diskriminacije in premagovanju osamljenosti.

Letos bo širom Slovenije organiziranih 316 prostovoljskih aktivnosti, katerih rdeča nit bo spodbujanje dobrega počutja.