PROJEKT ZA RAZVOJNO AMBULANTO

Rezultat

2

profesionalna tablična računalnika za v pomoč pri delovni terapiji otrokom, ki za vrstniki zaostajajo v razvoju

PROJEKT ZA RAZVOJNO AMBULANTO

Konec projekta: 5. april 2018

DONACIJA DVEH TABLIČNIH RAČUNALNIKOV ZDRAVSTVENEMU DOMU CELJE

Razvojna ambulanta v Zdravstvenemu domu Celje je prejela donacijo Humanitarnega društva Enostavno pomagam, in sicer dva profesionalna tablična računalnika. Napravi bosta v pomoč pri delovni terapiji otrokom, ki za vrstniki zaostajajo v razvoju.

Trenutno je v delovno terapijo v razvojni ambulanti ZD Celje vključenih približno 240 otrok, število le-teh pa vsako leto narašča. Naloga delovne terapije je omogočiti otrokom s težavami v razvoju čim bolj samostojno opravljanje vsakodnevnih aktivnosti. Pomaga pri razvijanju samostojne igre in pri tem vključuje tudi znanje senzorne integracije. Obravnava poteka individualno in je prilagojena  otrokovim potrebam. Pri terapiji se tako otroci srečajo z različnimi pripomočki, med katerimi bosta odslej tudi tablična računalnika.

Delovno terapevtski računalniški programi so že razviti, nastali so v Združenih državah Amerike, zato so le Applovi tablični računalniki tisti, ki podpirajo tovrstne programe. Računalnika bodo delovne terapevtke uporabljale pri otrocih kot didaktični in motivacijski pripomoček. Na področju didaktike bodo lahko delali na grajenju pozornosti, uporabi obeh rok, menjavanju nedominantne in dominantne roke, učenju uporabe poškodovane roke, učenju kažiprsta in različnih aktivnosti glede na razvojno stopnjo otrok (štetje, barve, oblike, …) tern grafomotoriki. Napravi bosta hkrati za otroke predstavljali motivacijsko nagrado za dobro izpeljano terapijo.

»Razvoj tehnike je doprinesel tudi pri poklicu delovnih terapevtov. Razvitih je vse več smiselnih delovno terapevtskih računalniških programov. In kot se je že izkazalo, jih otroci obožujejo, saj jim dajejo motivacijo za izvajanje terapije. Sredstva za nakup pripomočkov so v javnem sektorju omejena, število otrok, ki obiskujejo razvojno ambulanto, pa je vsako leto večje. Zato smo še posebej veseli prejete donacije, saj bomo z napravama lahko pomagali približno 240-im otrokom, ki obiskujejo delovno terapijo v naši razvojni ambulanti,« je ob prejemu donacije povedala mag. Alenka Obrul, direktorica ZD Celje.

»Pred štirimi leti, ko smo ustanovili društvo, je bila osnovna ideja pomagati otrokom iz socialno šibkejših družin in otrokom s posebnimi potrebami. Ta ideja je prerasla v naše poslanstvo. Občutek, ko prineseš otroku nasmeh na lice, je neprecenljiv in si ga želiš doživeti znova in znova. In verjamem, da ga že in ga še bodo doživele tudi delovne terapevtke v razvojni ambulanti pri uporabi novih naprav. In seveda, da bodo otroci s pomočjo tabličnih računalnikov maksimalno sodelovali in posledično napredovali,« je zaključil Milan Ninić, predsednik Humanitarnega društva Enostavno pomagam.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

TUDI LETOS SO CELJE PREPLAVILI RDEČI BALONI

V Celju je v soboto, 9. marca 2024, potekal sedaj že tradicionalni pohod z rdečimi baloni  v podporo vsem posebnim otrokom, ki ga krovno organizira Zavod 13.

Preberi več

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam smo danes odprli vrata letošnje Božičkove tovarne daril, da bomo lahko že deveto leto zapored razveselili otroke različnih starosti iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos bo za vse srčne podpornike poleg finančne donacije možno tudi, da darilo sestavijo sami, ...

Preberi več

ENKRATNA POMOČ ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V sklopu našega projekta za pomoč žrtvam poplav iz celjske regije smo zbrali 30.371,00 evrov. Do danes smo že uspeli nameniti 30.205,61 evrov pomoči, s čimer smo na pomol priskočili marsikateri prizadeti družini.

Preberi več

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več