O nas

Humanitarno društvo Enostavno pomagam

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je bilo ustanovljeno v mesecu maja 2014. Namen in cilj društva je organiziranje in izvajanje humanitarnih, dobrodelnih in solidarnostnih projektov za pomoč bolnim, nemočnim ter invalidnim otrokom in mladini, pomoč osebam in družinam v socialnih in drugih stiskah po načelu humanosti, solidarnosti, sprejemanja drugačnosti in različnosti, zagotavljanja enakih možnosti za vse ne glede na njihove osebne okoliščine, socialne odgovornosti in pravičnosti.

Društvo deluje po načelu prostovoljstva in upošteva etični kodeks prostovoljstva. Prav tako smo člani slovenske mreže prostovoljskih organizacij v katero je povezanih več kot 1500 organizacij.

Poslanstvo

Poslanstvo društva je zagotavljanje pomoči in podpore socialno in materialno ogroženim otrokom, mladini, osebam in družinam v stiski, ter izboljšanje njihovega zdravja in kakovosti življenja. Društvo se zavzema za načelo humanosti, solidarnosti, sprejemanja različnosti ter zagotavljanje enakih možnosti za vse ne glede na njihove osebne okoliščine. Svoje poslanstvo društvo uresničuje z organiziranjem in izvajanjem raznovrstnih dogodkov za zbiranje sredstev za izvajanje ciljev društva. Skrbi tudi za razvijanje humanitarne dejavnosti in miselnosti članov ter sodeluje z organizacijami in institucijami, ki se ukvarjajo s prostovoljnim in humanitarnim delom.

Vizija

Vizija našega društva je ustvarjanje okolja, v katerem imajo vsi enake možnosti in priložnosti za srečno življenje, ne glede na njihov socialni status in osebne okoliščine. Z našimi projekti želimo spodbujati solidarnost med ljudmi, ki je temelj odgovorne in strpne skupnosti.

Ustanovitelj in predsednik društva

Ustanovitelj in predsednik društva je Milan Ninić, dolgoletni prostovoljec na socialnem področju. Leta 2011 je prejel priznanje »Naj prostovoljec leta 2011«, dve leti kasneje pa nominiranec za naziv »Naj Celjan 2013«. V letu 2017 je prejel »Bronasti grb Mestne občine Celje« in »Priznanje Republike Slovenije za leto 2016« za izjemno prostovoljsko delo na področju socialne dejavnosti. V začetku leta 2018 se je ponovno pojavil med nominiranci za naziv »Naj Celjan 2017«. V mesecu maja 2020 je prejel naziv »Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi za leto 2019«.

V vsem tem času je pridobil ogromno znanja in kompetenc, ki jih sedaj krepi z usposabljanji in svoje znanje deli z mladimi prostovoljci.

Dejavnosti društva

  • organiziranje in izvajanje humanitarnih, dobrodelnih in solidarnostnih projektov,
  • organiziranje humanitarnih kulturnih, glasbenih, športnih in družabnih dogodkov z namenompridobivanja sredstev za izvajanje ciljev društva,
  • zbiranje donatorskih sredstev za izvajanje ciljev društva,
  • organizira in izvaja letovanja socialno in materialno ogroženih otrok,
  • organizira humanitarne projekte z namenom izboljšanja zdravstvene obravnave in terapije otrok,
  • izvaja ali sodeluje pri izvajanju humanitarne pomoči državljanom ob naravnih nesrečah ali drugih večjih nesrečah ter v ta namen organizira solidarnostne in humanitarne akcije in skrbi za razdeljevanje pomoči,
  • organizira, izvaja ali sodeluje na področju preventivnih programov za pomoč otrokom, mladini in odraslim,
  • skrb za razvijanje humanitarne dejavnosti in miselnosti članov in občanov,
  • sodeluje z organizacijami in institucijami, ki se amatersko, strokovno ali znanstveno raziskovalno ukvarja s prostovoljnim in humanitarnim delom.

Denarni prispevek lahko nakažete na TRR društva:
IBAN: SI56 6100 0000 7496 313
Referenca: SI00
Namen: Donacija društvu
Delavska hranilnica d.d., SWIFT CODE: HDELSI22

Donirate lahko s poslanim SMS sporočilom na 1919 ENOSTAVNO1 ali ENOSTAVNO5. S tem prispevate 1 ali 5 EUR. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.enostavnopomagam.eu, pod zavihkom SMS DONACIJE.

V svoji mobilni banki  enostavno s telefonom slikate QR kodo in že lahko nakažete donacijo v višini 10, 30, 50 ali 100 eur.

10EUR

30EUR

50EUR

100EUR