PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #3

Rezultat

750

daril iz Božičkove tovarne daril za otroke iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije

PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #3

Konec projekta: 25. decembra 2017

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL URESNIČILA BOŽIČNO POSLANSTVO ZA VEČ KOT 750 OTROK

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je v Planetu Tuš Celje že tretje leto zapored pripravilo Božičkovo tovarno daril, v kateri je s pomočjo obiskovalcev, ki postanejo božičkovi pomočniki, zavilo več kot 750 daril za otroke iz socialno šibkejših družin. Izjemen odziv obiskovalcev, le teh smo našteli več kot 980, nam je pričaral vzdušje prave božičkove tovarne. Letos je sodelovalo 30 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 1342 ur.

Letos je sodelovalo 36 vrtcev in osnovnih šol iz kar 31-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali več kot 750 otrok za obdaritev. Božičkova tovarna daril je obratovala od 25. novembra do 24. decembra. Skupaj so prostovoljci opravili 1342 ur. Ob koncu zbiranja daril so jih prostovoljci osebno dostavili na 366 naslovov in tako skupaj prevozili več kot 900 kilometrov.

K uresničevanju božičnega poslanstva so se pridružili posamezniki, športniki, zavodi, podjetja in glasbeniki kot so: Klemen Bunderla, RK Celje Pivovarna Laško, NK Celje, KK Celje, ŽRK Z’dežele, KMN Olimp, Judo Jaka, Jolanda Čeplak, Martina Ratej in Tina Šutej iz AD Kladivar, smučarski šampioni Boštjan Kline, Tilen Debelak, Klemen Kosi in Martin Čater, Damjan in Clemens iz Blue Elise Drift Team-a, Celjski mladinski center, Klub študentov občine Celje, Študentski klub Žalec, Policijska uprava Celje, IPA klub Celje in OPS Celje, Brainobrain Celje, SVIPI, Zavod Vozim, Plesni teater Igen, Klub Leo Mavrica, idr.

»Za nami so naporni in delovni tedni, malo smo utrujeni, a hkrati srečni, saj nam je uspelo uresničiti božično poslanstvo in tako ohraniti vero v čudeže ter v dobrega moža. Občutek, ko nas pri dostavi darila povabijo v hišo, nam podarijo malenkosti, kot so domači piškoti in čaj, ter vidimo srečo v otroških očeh, je neprecenljiv in je poplačal ves naš trud in delo. Celjani smo dokazali, da imamo veliko srce. V tem prazničnem mesecu smo pokazali, da nam ni vseeno za sočloveka v stiski in znamo stopiti skupaj. Ponosni smo na vse sodelujoče, ki so postali božičkovi pomočniki in si hkrati želimo, da bi bili tako dobrodelni skozi celo leto,« je ob koncu projekta zaključil Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

»Iskrena hvala. Tako ste osrečili najina otroka, da kar ne morem verjeti, da še obstaja takšna čarobnost in da takšno dobroto še lahko ljudje delijo v teh težkih časih. Neizmerno smo hvaležni,« se glasi ena izmed mnogih zahval družin, ki jo je prejelo društvo po dostavi darila.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

POHOD Z RDEČIMI BALONI

Celje se letos ponovno pridružuje pohodu z rdečimi baloni, ki ga krovno organizira Zavod 13 iz Maribora.

Preberi več

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL USPEŠNO OBDARILI KAR 1570 OTROK IZ ŠIRŠE CELJSKE REGIJE

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že osmo leto zapored izvedli svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, nam je uspelo obdariti 1570 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije, kar je največ doslej.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 4

V četrtem delu podkasta bomo govorili o varnosti otrok in mladostnikov v prometu. Skozi celo leto policisti in nevladne organizacije namenjajo posebno pozornost varnosti najmlajših udeležencev v prometu. Na kaj moramo biti še posebej pozorni pa izveste v podkastu.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 3

V tretjem delu podkasta bomo govorili posledicah nasilja nad in med otroki. Doživljanje nasilja vsestransko škodljivo vpliva na otrokovo dobrobit in razvoj. Posledice so lahko tudi najhujše, če je otrok dolgotrajno izpostavljen nasilju, zlasti če odgovornost za nasilje pripisuje sebi.

Preberi več