PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #5

Rezultat

1111

daril iz Božičkove tovarne daril za otroke iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije

150

daril iz Božičkove tovarne daril za obdarovanje starostnikov.

PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #5

Konec projekta: 25. december 2019

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL #5 OBDARILI 1111 OTROK IN 150 STAROSTNIKOV

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je že peto leto zapored izvedlo projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo obiskovalcev jim je uspelo obdariti kar 1111 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos prvič pa so v decembru izvajali tudi projekt za starejše »Enostavno solidaren« in tako poskrbeli za obdarovanje 150 starostnikov. Letos je sodelovalo 15 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 1950 ur.

Mineva pet let, odkar so v Humanitarnem društvu Enostavno pomagam zaznali, da je v širši celjski regiji vsako leto vse več staršev, ki svojemu otroku ne morejo postaviti darila pod božično smrečico. Zato so se odločili, da se bodo trudili uresničiti božično poslanstvo in poskrbeli, da bo čim več teh otrok doživelo božično veselje in prejelo darilo pod božično smrečico. Letos so tako, kot edini v državi, že peto leto zapored pripravili Božičkovo tovarno daril.

Sodelovalo je več kot 40 vrtcev in osnovnih šol iz kar 45-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali za obdaritev 1111 otrok. Božičkova tovarna daril je obratovala od 29. novembra do 20. decembra. Skupaj je 15 prostovoljcev opravilo kar 1950 ur. Ob koncu zbiranja daril so jih prostovoljci skupaj s poklicnimi in prostovoljnimi gasilci iz celjske regije ter letos prvič tudi celjskimi policisti, ki so priskočili na pomoč, osebno dostavili na 460 naslovov in tako skupaj prevozili kar 1450 kilometrov.

K uresničevanju božičnega poslanstva so se pridružili posamezniki, športniki, zavodi in podjetja kot: celjska podžupanja Breda Arnšek, poslanka Janja Sluga, RK Celje Pivovarna Laško, NK Celje, Klub študentov občine Celje, Poklicna gasilska enota Celje, Policijska uprava Celje, IPA klub Celje in OPS Celje, SVIPI, Leo klub Mavrica, Leo klub Celjski Vitezi idr.

»Da. Še vedno verjamem v dobroto in srčnost ljudi, saj smo Celjani zopet dokazali, da imamo veliko srce. Zadnjih šest tednov je bilo napornih in vsi čutimo utrujenost, a vse nam je poplačano z dejstvom, da smo ponovno uspeli obdariti ogromno število otrok in da bo na božični večer, zaradi nas in vseh dobrih ljudi, ki so enostavno pomagali z nakupom darila, žarelo 2222 otroških učk več. Vtisi s terena, ki so nam bodisi risali nasmeh na obraz ob veselju otrok, ko so prejeli darila, bodisi izzvali, kakšno solzo ob spoznavanju družinskih žalostnih zgodb, nas vsakokrat zaznamujejo in nam samo še dajejo voljo in upanje, da zmoremo tudi naprej. Želim si, da bomo z našim delom še naprej ohranjali vero v čudeže in dobrega moža. Ponosen sem na našo ekipo prostovoljcev, ki so žrtvovali svoj prosti čas in nesebično pomagali ter hvaležen vsem Božičkovim pomočnikom, ki so obdarili otroke in gasilcem ter policistom, ki so pomagali pri prevozu daril,« je ob koncu projekta zaključil Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

V društvu pa so letos prvič v decembru izvajali še projekt »Enostavno solidaren«, v katerem so s pomočjo SMS donacij zbirali sredstva za simbolično obdarovanje starostnikov, v znak pozornosti in hvaležnosti. Z zbranimi sredstvi bodo lahko obdarili 150 starostnikov.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

POHOD Z RDEČIMI BALONI

Celje se letos ponovno pridružuje pohodu z rdečimi baloni, ki ga krovno organizira Zavod 13 iz Maribora.

Preberi več

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL USPEŠNO OBDARILI KAR 1570 OTROK IZ ŠIRŠE CELJSKE REGIJE

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že osmo leto zapored izvedli svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, nam je uspelo obdariti 1570 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije, kar je največ doslej.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 4

V četrtem delu podkasta bomo govorili o varnosti otrok in mladostnikov v prometu. Skozi celo leto policisti in nevladne organizacije namenjajo posebno pozornost varnosti najmlajših udeležencev v prometu. Na kaj moramo biti še posebej pozorni pa izveste v podkastu.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 3

V tretjem delu podkasta bomo govorili posledicah nasilja nad in med otroki. Doživljanje nasilja vsestransko škodljivo vpliva na otrokovo dobrobit in razvoj. Posledice so lahko tudi najhujše, če je otrok dolgotrajno izpostavljen nasilju, zlasti če odgovornost za nasilje pripisuje sebi.

Preberi več