PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #6

Rezultat

1120

daril iz Božičkove tovarne daril za otroke iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije

PROJEKT BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #6

Konec projekta: 25. december 2020

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL #6 USPEŠNO OBDARILI KAR 1120 OTROK

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že šesto leto zapored izvedli največji projekt Božičkova tovarna daril, in sicer letos prvič na spletu. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, nam je uspelo obdariti kar 1120 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije.

Mineva šest let, odkar smo v Humanitarnem društvu Enostavno pomagam zaznali, da je v širši celjski regiji vsako leto vse več staršev, ki svojemu otroku ne morejo postaviti darila pod božično smrečico. Zaradi situacije s pojavom koronavirusa v naši državi pa so se socialne stiske družin na žalost še povečale. Zato smo se odločili, da bomo tudi letos uresničili božično poslanstvo in poskrbeli, da bo čim več teh otrok doživelo božično veselje in prejelo darilo pod božično smrečico. Letos se je projekt zaradi epidemiološke situacije prvič preselil na splet na www.bozickovatovarna.si in doživel neverjeten uspeh. V 14-ih dnevih nam je uspelo, da so vsi otroci dobili svojega Božičkovega pomočnika. Na tem mestu velja omeniti tudi večjo donacijo za 250 daril od podjetja HRC informacijski inženiring. Tako smo kot edini v državi že šesto leto zapored pripravili Božičkovo tovarno daril, katere posebnost je, da dostavimo darila otrokom na dom.

Obdarovanje je letos potekalo tako, da je donator na spletni strani izbral poštni predal otroka, otrokov spol in starost ter mu namenil želeno donacijo (v vrednosti 20, 30 ali 40 eur). Prostovoljci smo nato za vsakega otroka pripravili darilo primerno njegovi starosti in v vrednosti prejete donacije. Darilo je vsebovalo 5 stvari: igračo ali družabno igro, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, izdelek za osebno higieno in knjigo slovenskega avtorja. Ko so bila vsa darila pripravljena, smo jih prostovoljci dostavili otrokom na dom, da jih bodo lahko pričakala pod praznično okrašeno smrečico.

V projektu je sodelovalo več kot 43 vrtcev in osnovnih šol iz kar 49-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali za obdaritev 1120 otrok. Spletna Božičkova tovarna daril je obratovala na spletu od 29. novembra do 13. decembra. Skupaj je 12 prostovoljcev opravilo kar 900 ur. Ob koncu zbiranja donacij smo prostovoljci sestavili darila primerna otrokovi starosti in višini donacije, ki so jo prejeli. Sledilo je še končno in najlepše dejanje, ko smo prostovoljci skupaj s 15-imi poklicnimi in prostovoljnimi gasilci ter policisti iz celjske regije osebno dostavili darila na 519 naslovov in tako skupaj prevozili kar 1780 kilometrov.

»Izjemno sem srečen in ponosen na slehernega dobrotnika, ki je s svojo donacijo prispeval k uresničitvi našega največjega projekta, ki ga v našem društvu pripravljamo že šesto leto. Letos je zaradi spletne izvedbe segel glas o naši Božičkovi tovarni tudi preko meja, saj so bili donatorji tako iz cele Slovenije kot tudi iz tujine. Zadnjih šest tednov je bilo napornih in vsi čutimo utrujenost, a je vse poplačano z dejstvom, da nam je v rekordnem času uspelo obdariti vseh 1120 otrok in jim v štirih dneh dostaviti darila na dom. Darilo pod božično jelko je do sedaj, vključno z letošnjim letom, pričakalo več kot 4800 otrok, katerim skromne želje, ki so jih napisali Božičku, niso bile uslišane. S pomočjo Božičkovih pomočnikov pa smo jim dostavili mali čudež, zapakiran v darilo iz Božičkove tovarne daril. Želim si, da bomo z našim delom še naprej ohranjali vero v čudeže in dobrega moža. Ponosen sem na našo ekipo prostovoljcev, ki so žrtvovali svoj prosti čas in nesebično pomagali ter hvaležen vsem Božičkovim pomočnikom, ki so obdarili otroke. Posebna zahvala gre še gasilcem in policistom, ki so pomagali pri prevozu daril,« je ob koncu projekta zaključil Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

ZLATI PARTNERJI PROJEKTA:

TUŠ
MEDIAS KREATIV
TRITIM SPLETNA AGENCIJA

PARTNERJI PROJEKTA:

MIK Celje
VIVAPEN
Mladinska knjiga
Založba Grahovac
Petre Šotori
Cvetličarna IN
Supleks – Pozoren.si
Poklicna gasilska enota Celje
Policijska uprava Celje
Prostovoljno gasilsko društvo Laško
Prostovoljno gasilsko društvo Zagrad – Pečovnik
Prostovoljno gasilsko društvo Ostrožno
Prostovoljno gasilsko društvo Ljubečna
Prostovoljno gasilsko društvo Gaberje
Prostovoljno gasilsko društvo Babno
Prostovoljno gasilsko društvo Teharje
Prostovoljno gasilsko društvo Vitanje
Prostovoljno gasilsko društvo Šentjur
Gasilska zveza Celje
Gasilska zveza Laško

MEDIJSKA PODPORA:

Novi tednik
Radio Celje
Radio Štajerski val
Celjan

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

TUDI LETOS SO CELJE PREPLAVILI RDEČI BALONI

V Celju je v soboto, 9. marca 2024, potekal sedaj že tradicionalni pohod z rdečimi baloni  v podporo vsem posebnim otrokom, ki ga krovno organizira Zavod 13.

Preberi več

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam smo danes odprli vrata letošnje Božičkove tovarne daril, da bomo lahko že deveto leto zapored razveselili otroke različnih starosti iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos bo za vse srčne podpornike poleg finančne donacije možno tudi, da darilo sestavijo sami, ...

Preberi več

ENKRATNA POMOČ ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V sklopu našega projekta za pomoč žrtvam poplav iz celjske regije smo zbrali 30.371,00 evrov. Do danes smo že uspeli nameniti 30.205,61 evrov pomoči, s čimer smo na pomol priskočili marsikateri prizadeti družini.

Preberi več

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več