PROJEKT GUGALNICA ZA GIBALNO OVIRANE OTROKE

Rezultat

1

certificirana gugalnica za gibalno ovirane otroke v Celju

PROJEKT GUGALNICA ZA GIBALNO OVIRANE OTROKE

Konec projekta: 14. junij 2019

OTVORITEV PRVE JAVNE GUGALNICE ZA GIBALNO OVIRANE OTROKE

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je danes dopoldne na igrišču na Savinjskem nabrežju v Celju za javnost odprlo prvo javno gugalnico za gibalno ovirane otroke.

Otroško javno igrišče na Savinjskem nabrežju v Celju je od danes bogatejše za prvo certificirano gugalnico za gibalno ovirane otroke v Celju. »V našem društvu Enostavno pomagam je več let tlela želja postaviti tovrstno gugalnico, saj je naše delo v prvi vrsti usmerjeno v pomoč otrokom s posebnimi potrebami in vedno iščemo osebe, projekte, katerim lahko pomagamo kot prvi. In ker želimo invalidnim osebam omogočiti aktivno preživljanje prostega časa v mestnem parku, možnost igre, vključevanje v družbo ter spoznavanje novih prijateljev, smo s pomočjo donatorjev in ob podpori Mestne občine Celje postavili gugalnico za gibalno ovirane otroke,« je ponosno povedal Milan Ninić, predsednik društva Enostavno pomagam.

Novo gugalnico za gibalno ovirane otroke sta uradno predala namenu Breda Arnšek, podžupanja Mestne občine Celje in Boštjan Brantuša, glavni donator, ki je ob otvoritvi povedal: »Ob praznovanjih obletnic se vedno veselimo, kar je tudi prav, a ob tem nehote pozabimo, da so med nami tudi takšni, ki jim vsakdan ni enak našemu in da, kar je za nas povsem normalo, so za njih le sanje… Zato sem se ob svoji 50 letnici odločil praznovanje narediti malo drugače ter prijateljem in s prijatelji priredil dobrodelni koncert z namenom pomagati osrečiti otroke na invalidskih vozičkih. Ponosen sem, da smo skupaj uspeli zbrati pravljičnih 7.777, 77 eur in s tem skoraj v celoti pokrili strošek gugalnice za otroke na invalidskih vozičkih, ki so do sedaj lahko samo opazovali svoje vrstnike, ki so se v tem parku igrali. Z novo gugalnico bomo na obraze otrok in staršev pričarali nasmehe, ki bodo po našem mestu prijetno odmevali še dolgo.«

Dogodek je obogatil pevski zborček OŠ Frana Roša, pridružili pa so se tudi otroci na invalidskih vozičkih, ki so lahko kot prvi preizkusili gugalnico.

Gugalnica je izdelana po standardih, ki so zahtevani s strani EU in je namenjena osebam s posebnimi potrebami od 3. do 16. leta starosti, ki jo lahko uporabljajo izključno v navzočnosti druge osebe. Ob gugalnici je informacijska tabla za varno uporabo. Investicija nabave, dostave in montaže ter prilagoditve gugalnice zahtevam MO Celje in ZVKDS znaša 10.500 eur, ki jo je s pomočjo donatorjev pokrilo društvo Enostavno pomagam. Mestna občina Celje je pokrila stroške varovalne podlage, stroške izkopa in gradbena dela je doniralo podjetje Novitta, tako da znaša celotna postavitev gugalnice 15.000 eur.

»Skupaj želimo vsem otrokom prijetne dni v mestnem parku in da bo z gugalnice zasijalo čim več srečnih nasmehov,« je zaključil Milan Ninić, predsednik društva Enostavno pomagam.

DONATORJI IN PODPORNIKI PROJEKTA:
  • Boštjan Brantuša in njegovi prijatelji,
  • Mestna občina Celje,
  • gradbeno podjetje Novitta,
  • podjetje Verteks.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

POHOD Z RDEČIMI BALONI

Celje se letos ponovno pridružuje pohodu z rdečimi baloni, ki ga krovno organizira Zavod 13 iz Maribora.

Preberi več

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL USPEŠNO OBDARILI KAR 1570 OTROK IZ ŠIRŠE CELJSKE REGIJE

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že osmo leto zapored izvedli svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, nam je uspelo obdariti 1570 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije, kar je največ doslej.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 4

V četrtem delu podkasta bomo govorili o varnosti otrok in mladostnikov v prometu. Skozi celo leto policisti in nevladne organizacije namenjajo posebno pozornost varnosti najmlajših udeležencev v prometu. Na kaj moramo biti še posebej pozorni pa izveste v podkastu.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 3

V tretjem delu podkasta bomo govorili posledicah nasilja nad in med otroki. Doživljanje nasilja vsestransko škodljivo vpliva na otrokovo dobrobit in razvoj. Posledice so lahko tudi najhujše, če je otrok dolgotrajno izpostavljen nasilju, zlasti če odgovornost za nasilje pripisuje sebi.

Preberi več