PROJEKT GUGALNICA ZA GIBALNO OVIRANE OTROKE

Rezultat

1

certificirana gugalnica za gibalno ovirane otroke v Celju

PROJEKT GUGALNICA ZA GIBALNO OVIRANE OTROKE

Konec projekta: 14. junij 2019

OTVORITEV PRVE JAVNE GUGALNICE ZA GIBALNO OVIRANE OTROKE

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je danes dopoldne na igrišču na Savinjskem nabrežju v Celju za javnost odprlo prvo javno gugalnico za gibalno ovirane otroke.

Otroško javno igrišče na Savinjskem nabrežju v Celju je od danes bogatejše za prvo certificirano gugalnico za gibalno ovirane otroke v Celju. »V našem društvu Enostavno pomagam je več let tlela želja postaviti tovrstno gugalnico, saj je naše delo v prvi vrsti usmerjeno v pomoč otrokom s posebnimi potrebami in vedno iščemo osebe, projekte, katerim lahko pomagamo kot prvi. In ker želimo invalidnim osebam omogočiti aktivno preživljanje prostega časa v mestnem parku, možnost igre, vključevanje v družbo ter spoznavanje novih prijateljev, smo s pomočjo donatorjev in ob podpori Mestne občine Celje postavili gugalnico za gibalno ovirane otroke,« je ponosno povedal Milan Ninić, predsednik društva Enostavno pomagam.

Novo gugalnico za gibalno ovirane otroke sta uradno predala namenu Breda Arnšek, podžupanja Mestne občine Celje in Boštjan Brantuša, glavni donator, ki je ob otvoritvi povedal: »Ob praznovanjih obletnic se vedno veselimo, kar je tudi prav, a ob tem nehote pozabimo, da so med nami tudi takšni, ki jim vsakdan ni enak našemu in da, kar je za nas povsem normalo, so za njih le sanje… Zato sem se ob svoji 50 letnici odločil praznovanje narediti malo drugače ter prijateljem in s prijatelji priredil dobrodelni koncert z namenom pomagati osrečiti otroke na invalidskih vozičkih. Ponosen sem, da smo skupaj uspeli zbrati pravljičnih 7.777, 77 eur in s tem skoraj v celoti pokrili strošek gugalnice za otroke na invalidskih vozičkih, ki so do sedaj lahko samo opazovali svoje vrstnike, ki so se v tem parku igrali. Z novo gugalnico bomo na obraze otrok in staršev pričarali nasmehe, ki bodo po našem mestu prijetno odmevali še dolgo.«

Dogodek je obogatil pevski zborček OŠ Frana Roša, pridružili pa so se tudi otroci na invalidskih vozičkih, ki so lahko kot prvi preizkusili gugalnico.

Gugalnica je izdelana po standardih, ki so zahtevani s strani EU in je namenjena osebam s posebnimi potrebami od 3. do 16. leta starosti, ki jo lahko uporabljajo izključno v navzočnosti druge osebe. Ob gugalnici je informacijska tabla za varno uporabo. Investicija nabave, dostave in montaže ter prilagoditve gugalnice zahtevam MO Celje in ZVKDS znaša 10.500 eur, ki jo je s pomočjo donatorjev pokrilo društvo Enostavno pomagam. Mestna občina Celje je pokrila stroške varovalne podlage, stroške izkopa in gradbena dela je doniralo podjetje Novitta, tako da znaša celotna postavitev gugalnice 15.000 eur.

»Skupaj želimo vsem otrokom prijetne dni v mestnem parku in da bo z gugalnice zasijalo čim več srečnih nasmehov,« je zaključil Milan Ninić, predsednik društva Enostavno pomagam.

DONATORJI IN PODPORNIKI PROJEKTA:
  • Boštjan Brantuša in njegovi prijatelji,
  • Mestna občina Celje,
  • gradbeno podjetje Novitta,
  • podjetje Verteks.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več

ZBIRANJE FINANČNE POMOČI ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V zadnjih dneh je našo mesto Celje prizadelo hudo poplavljanje zaradi obilnih padavin. Voda je povzročila veliko škodo na premoženju in domovih. Številne družine so se znašle v težkih razmerah, zato se obračamo na vas z iskreno prošnjo po pomoči.

Preberi več

3. KROG DOBRODELNE KATRCE V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas je v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več

DOBRODELNA PAHORJEVA KATRCA NA OBISKU V CELJU

V ponedeljek, 29. maja 2023, nas bo v sklopu tretje dobrodelne akcije »Dobrodelna katrca 3. krog« v Celju obiskala znamenita katrca Boruta Pahorja. Tokrat plete verigo upanja za triletnega Urbana Miroševiča in Zvezo paraplegikov Slovenije za pripomočke tetraplegikov.

Preberi več