BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam smo danes odprli vrata letošnje Božičkove tovarne daril, da bomo lahko že deveto leto zapored razveselili otroke različnih starosti iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos bo za vse srčne podpornike poleg finančne donacije možno tudi, da darilo sestavijo sami, oddali in zavili pa ga bodo lahko vsak dan v tednu od 15. do 20. ure in med vikendom od 8. do 20. ure na novi lokaciji v centru mesta, na Glavnem trgu 8 v Celju.

Prostovoljci Humanitarnega društva Enostavno pomagam smo že devetič zagnali Božičkovo tovarno daril z namenom, da polepšajo praznične dni najranljivejši skupini v družbi – otrokom iz socialno šibkejšega okolja.

 Letošnji možnosti obdarovanja otrok

Posameznik, ki želi priskočiti na pomoč, si na spletni strani www.bozickovatovarna.si izbere otroka, ki ga želi obdariti nato pa darilo zanj zavije v Božičkovi tovarni daril. Letos sta na voljo dve možnosti obdarovanja:

  1. Darilo sestavite sami

Po izboru otroka na spletni strani priskrbite darilo, primerno za njegovo starost. Vsebovati mora najmanj 6 izdelkov iz kategorij: igrače, knjige, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, sladke dobrote in izdelki za osebno nego; v Božičkovo tovarno daril pa ga je treba dostaviti najkasneje v treh dneh po izboru na spletni strani, sicer se izbor obdarovanca razveljavi.

  1. Finančna donacija

Na spletni strani izberite vrednosti darila (20–40 €) in zaključite obdarovanje z izvedbo plačila. V tem primeru nakup darila opravijo prostovoljci, vsebuje pa vse zgoraj naštete izdelke.

Delovni čas Božičkove tovarne daril

Božičkova tovarna daril se je letos iz nakupovalnega središča preselila v center mesta na Glavni trg 8, odprta pa bo od 27. novembra do 24. decembra vsak dan v tednu med 15. in 20. uro ter med vikendom od 8. do 20. ure. V tem času bo na lokaciji prisoten tudi prostovoljec, že nekaj dni pred zaprtjem tovarne pa bodo člani društva pričeli z osebno dostavo daril na domove vseh otrok. Lanskoletne utrinke dostavljanja daril si lahko ogledate TUKAJ.

V osmih letih obdarili več kot 7.500 otrok

Društvo Enostavno pomagam že od leta 2015 otrokom v decembrskem prazničnem času z darilom nariše nasmeh na obraz. Do danes smo obdarili že več kot 7.500 otrok, Božičkova tovarna daril, ki je tudi naš največji projekt, pa je postala celjska decembrska tradicija.

Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam:

»Ponosen sem na ekipo prostovoljcev, s katero že deveto leto zapored pripravljamo dobrodelni projekt Božičkova tovarna daril.  Želim si, da bi vsak otrok začutil magičnost božičnega časa in dobroto, ki jo lahko delimo med seboj. Verjamem, da lahko tudi letos s skupnimi močmi naredimo praznike posebne za vse, ne glede na okoliščine. Hvala vsem, ki verjamete v naš projekt in s svojo udeležbo pomagate uresničiti božično poslanstvo!«

Matija Kovač, župan Mestne občine Celje:

»Božičkova tovarna daril je ena izmed bolj prepoznavnih dobrodelnih akcij. Zlasti v decembrskem času je postala sinonim za solidarnost in čut za sočloveka med Celjankami in Celjani oziroma prebivalci celjske regije. Zelo me veseli, da z letošnjo deveto izdajo prihaja v staro mestno jedro, saj verjamem, da bo na ta način akcija dosegla kakšnega novega donatorja, hkrati pa postala tudi del prazničnega pravljičnega Celja.«

Jerneja Mastnak, prostovoljka humanitarnega društva Enostavno pomagam:

»Nasmeh, objem, močan stisk roke, iskrice v očeh in stavek “Hvala, ker niste pozabili na nas!”, je moje največje darilo. Božičkova tovarna daril je več kot samo projekt. Je srce, duša, so ljudje in povezanost. Hvala, ker nam pomagate ustvarjati božični čudež.«