CELJSKI MALČKI NAS POTREBUJEJO

Humanitarno društvo Enostavno pomagam v letošnjem letu izvaja projekt “Celjski malčki nas potrebujejo”, v okviru katerega je bil ustanovljen sklad za nakup potrebnih specialnih materialnih sredstev za porodnišnico Splošne bolnišnice Celje. Na zaključni prireditvi, ki bo v sredo, 3. oktobra 2018, ob 19.30, v Celjskem domu, bo društvo vodstvu Splošne bolnišnice Celje podelilo bon v vrednosti zbranih donacij, sledila pa bo monokomedija »PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar …«.

Celjska porodnišnica je že 20 let nosilka naziva “Novorojenčku prijazna porodnišnica”, ki ga podeljuje UNICEF. Na Ginekološko-porodniškem oddelku celjske bolnišnice se vseskozi zavedajo pomena dojenja za novorojenčka in mater. Da bi zadostili vsem kriterijem, je bilo potrebno dodatno izobraževanje vseh zaposlenih na Ginekološko-porodniškem oddelku ter organizacija dela po principih »Novorojenčku prijazne porodnišnice« in tako so 4. julija 1998 že ob prvem ocenjevanju pridobili naziv NPP. Zaradi odličnih ocen ob vsakoletnem preverjanju izpolnjevanja standardov je nacionalni odbor za spodbujanje dojenja pri Slovenskem odboru za UNICEF leta 2000 celjsko porodnišnico imenoval za Republiški demonstracijski center za uvajanje mednarodnega projekta UNICEF in WHO “Novorojencem prijazna porodnišnica”.

“Pri našem delu nam je vedno v ospredju dobrobit novorojencev in mamic. Trudimo se materam omogočiti optimalne pogoje, da lahko dojijo svojega otroka. V prvi vrsti je to zgodnje pristavljanje že v porodni sobi, kožni stik, kasneje sobivanje mater in otrok »rooming-in «, hranjenje po želji otroka, vzpodbuda ob težavah, dojenje otrok s posebnimi potrebami,… Zavedamo se tudi pomena podpore za optimalno hranjenje in oskrbo materam tistih novorojencev, ki niso dojeni. Pred nami so vsakodnevni izzivi, ker vsak novorojenček in mamica štejeta,” je povedal mag. Jakob Koren, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka.

Humanitarno društvo Enostavno pomagam se je letos odločilo izvesti projekt »Celjski malčki nas potrebujejo«. Gre za mladinski program, ki ga izvajajo prostovoljci Humanitarnega društva Enostavno pomagam in ki obravnava socialno vključevanje mladih. V projektu se zbirajo sredstva za dobrodelni sklad za nakup potrebnih specialnih materialnih sredstev za porodnišnico Splošne bolnišnice Celje. Vsa pridobljena sredstva bodo v celoti namenjena za realizacijo dobrodelnega namena. Zaključna prireditev bo v sredo, 3. oktobra 2018, ob 19.30, v Celjskem domu, in sicer simbolično v času Tedna otroka. Vodstvu Splošne bolnišnice Celje bodo predali bon z zbranimi donacijami, sledila pa bo monokomedija »PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar …« z Borisom Kobalom.

Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam zaključuje: “Z donacijo bomo celjskim dojenčkom omogočili varnejši in prijetnejši prihod na svet. Celjski porodnišnici pa pomagali na poti, da ostane sodobna hiša, moderna zdravstvena ustanova z opremo, oskrbo in storitvami na področju medicine, ki so na ravni porodnišnic v razvitem svetu.”

V kolikor želite, lahko svojo donacijo za celjske malčke nakažete na:

HUMANITARNO DRUŠTVO ENOSTAVNO POMAGAM
Pod lipami 26, 3000 Celje
TRR: SI56 6100 0000 7496 313 (odprt pri Delavski hranilnici)
SKLIC: SI00 202018
NAMEN: Donacija za Celjske malčke, KODA NAMENA: CHAR
*navedba sklica je obvezna!