ENOSTAVNO NAZAJ V ŠOLO

Začetek šolskega leta za mnoge socialno šibkejše družine predstavlja hudo finančno breme. Stroški za šolske potrebščine in delovne zvezke za posameznega osnovnošolca, še posebej v drugi in tretji triadi, lahko znašajo tudi več kot 200 EUR, kar je odvisno od šole in razreda. Finančna bremena se za starše mesečno nadaljujejo tudi med šolskim letom. Zaradi nepredvidenega poslabšanja epidemiološkega stanja v državi se stiska pri teh družinah povečuje tako hitro kot se približuje začetek novega šolskega leta.

Zato smo se odločili, da bomo za družine, ki si bodo nakup šolskih potrebščin in/ali učbenikov ter delovnih zvezkov težje privoščili, ustanovili sklad, v katerem bomo zbirali finančna sredstva za nakup vsega potrebnega ob začetku novega leta. V začetku meseca avgusta bomo finančne donacije zbirali na našem bančnem računu, aktivne bodo tudi SMS donacije. Z zbranimi sredstvi bomo poravnali znesek nakupa potrebnih šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkejših družin, ki jih bodo predlagale osnovne šole. Paketi potrebnih potrebščin za posameznega otroka bodo pripravljeni v izbrani papirnici oz. knjigarni. Otroci bodo v dobrodelno akcijo vključeni izključno preko svetovalne službe osnovne šole, ki jo obiskujejo.

DENARNA SREDSTVA LAHKO NAKAŽETE NA NASLEDNJE PODATKE:
Humanitarno društvo Enostavno pomagam,
Cankarjeva ulica 1, 3000 Celje,
TRR: SI56 6100 0000 7496 313 (odprt pri Delavski hranilnici),
SKLIC: SI00 111-2020,
NAMEN: Enostavno v šolo, KODA NAMENA: CHAR

DONACIJE PREKO STORITVE »SMS-DONACIJA«:

S poslanim SMS sporočilom ENOSTAVNO1 ali ENOSTAVNO5 na 1919 lahko prispevate 1 ali 5 EUR v sklad za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkejših družin. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.enostavnopomagam.eu.