NAJVEČJI ŽIVLJENJSKI UČITELJ IN JUNAK

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je s strani družbe Triglav Svetovanje ob koncu dvomesečne akcije »7 dobrih« prejelo donacijo v višini 2.500 evrov za pomoč Alexu.

Podarjena sredstva bodo namenili za razvoj Alexove komunikacije, za samoplačniške ure logopeda in za naprave, komunikatorje, s katerimi lahko otrok komunicira z očmi. »Bistveno je, da iz teh terapij izvlečemo kar največ, da z Alexom vzpostavimo komunikacijo. Tako bi se zanj odprle nove možnosti,« je poudaril Alexov oče David. Alexova mati Klara je dodala, da je »Alex pravi borec, največji življenjski učitelj in junak.« »Z njim vidim srečo v malih stvareh. Zavedati se moramo pravih vrednot in pravih, srčnih stvari,« pravi in zaključuje, da je zdravje resnično naše največje bogastvo.

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je v letu 2015 organiziralo dobrodelno stand-up komedijo »i lutka«, s katero so zbrali 3.155 evrov. Sredstva so zbirali za razvoj Alexove komunikacije, dodatne ure fizioterapije in nakup pripomočkov. V začetku letošnjega leta so v društvu za Alexa kupili računalniški program za komunikacijo in kamero za sledenje očem v vrednosti 4.050 evrov, ter dodatne nepremočljive slinčke v vrednosti 220 evrov. Preostala sredstva v skladu bodo v društvu skrbno porabljena za Alexove potrebe.