NENAD STOJAKOVIĆ PO OPERACIJI V ŠVICI

Nenad Stojaković, nekdanji rokometni reprezentant Slovenije, za katerega smo izvedli dobrodelni projekt “Pomagajmo Nenadu“, je bil 16. maja operiran v Švicarskem centru za paraplegike. Operacija je uspela, sedaj pa je čas za daljšo rehabilitacijo. Stroške operacije in rehabilitacije v Švici zdaj krije ZZZS, saj je Nenad pred parim leti vložil tožbo proti ZZZS zaradi ne omogočenega zdravljenja v tujini. Medtem smo mi izvedli projekt zbiranja sredstev za zdravljenje. Letos januarja je na Ustavnem sodišču v Ljubljani Nenad tožbo tudi dobil.

V skladu z našim dogovorom o dobrodelnem projektu se Nenad Stojaković odpoveduje zbranim finančnim sredstvom za zdravljenje, saj je sedaj upravičen do zdravljenja s strani ZZZS in posledično sredstev za zdravljenje v tujini ne potrebuje. Tako smo se v odboru društva odločili, da bomo preostala sredstva, ki so bila zbrana zanj, v dogovoru z donatorji, namenili za pomoč bolnim otrokom iz naše regije. V skladu s pogodbo z donatorji bi namreč mi sedaj ta sredstva morali vrniti nazaj, ker pa so se nekateri donatorji vračilu odpovedali, jih bomo mi namenili bolnim otrokom, ki so potrebni pomoči.

Nenadu želimo vse dobro na poti do ozdravitve, vsem donatorjem pa velik hvala.

Za vsa dodatna pojasnila in informacije smo vam na voljo na telefonski številki 070/780-822 ali na e-naslovu enostavnopomagam@gmail.com.