POMAGAJMO NEJCU

pomagajmo nejcu

KAKO POMAGAM?

Uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2 lahko s poslanim sporočilom ENOSTAVNO5 na 1919 v sklad donirate 5 EUR.

Sredstva lahko nakažete v sklad na naslednje podatke:

Humanitarno društvo Enostavno pomagam, Cankarjeva ulica 1, 3000 Celje,
TRR: SI56 6100 0000 7496 313 (odprt pri Delavski hranilnici)
SKLIC: SI00 2250-2023
NAMEN: Donacija za Nejca, KODA NAMENA: CHAR

*obvezna navedba sklica ali namena donacije

Zbrana sredstva

16.764,97 €

zbranih donatorskih sredstev na dan 18. 03. 2023.

Porabljena sredstva

4.156,00 €

porabljenih donatorskih sredstev na dan 18. 03. 2023.

PROJEKT POMAGAJMO NEJCU

Začetek projekta: 3. februar 2023

POMAGAJMO NEJCU

33-letni Nejc iz okolice Celja je v marcu 2022 nenadoma doživel srčni zastoj. Bil je klinično mrtev, v naslednjih urah in dneh večkrat oživljan in z zdravniško pomočjo vrnjen nazaj na ta svet. V dveh mesecih intenzivnega zdravljenja je zamenjal kar devet različnih bolniških postelj. Na štirih od teh je njegovo življenje viselo na nitki. Neverjetno je, kaj vse je moralo prestati njegovo telo. Nihče ni vedel, kaj bo po vsem tem z njegovo glavo, a vsi so predvidevali, da bodo številne reanimacije prinesle posledice. Na slednje so družino v Ljubljani počasi, dan za dnem, pripravljali. Na možnost, da se ne bo prebudil. In če se bo, na možnost, da bo izgubil velik del spomina, da se bo morda prebudil na miselni stopnji najstnika ali otroka. In na možnost, da ne bo znal govoriti, da se bo morda moral čisto vse učiti od začetka in da ne bo poznal ljudi okoli sebe.

Nejc je zdaj po končani rehabilitaciji v URI Soča in po zaslugi odličnih strokovnjakov končno nazaj v domači oskrbi. Zelo lepo napreduje in že samostojno hodi, a velik problem so še vedno njegove roke, ki so ostale v spazmu. Zaradi pogostih oživljanj ima hipoksične možganske okvare, ki so mu pustile posledice predvsem na gibalnem področju.

Nejcu želimo pomagati s ciljem izboljšanja motorične kontrole, ravnotežja, spretnosti pri gibanju, telesne zmogljivosti, samostojnosti pri osnovnih dnevnih aktivnostih in izboljšanja hoje. Nejc bo v naslednjih mesecih začel obiskovati intenzivne fizioterapije v Centru fizioterapije v Ljubljani, v tem času pa ga v domačem okolju že obiskujeta fizioterapevtka in delovna terapevtka. Pred Nejcem je še dolga pot rehabilitacije, obravnav pri specialistih in lastnega spoprijemanja s trenutnim stanjem. Žal pa so zneski vseh terapij in obravnav preveliki, da bi jih družina lahko zmogla plačevati sama.

Nejcu lahko pomagate z donacijami v sklad »Pomagajmo Nejcu«, vsa zbrana sredstva pa bodo v celoti in transparentno porabljena za izboljšanje njegovega stanja. Uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2 lahko s poslanim sporočilom ENOSTAVNO5 na 1919 v sklad donirate 5 EUR. Svojo srčno donacijo pa lahko izvedete na naslednje podatke:
Humanitarno društvo Enostavno pomagam, Cankarjeva ulica 1, 3000 Celje,
TRR: SI56 6100 0000 7496 313 (odprt pri Delavski hranilnici)
SKLIC: SI00 2250-2023
NAMEN: Donacija za Nejca, KODA NAMENA: CHAR

(obvezen je vnos sklica in namena)

Pomagajte nam, da Nejcu z dodatnimi terapijami izboljšamo kakovost življenja in da bi lahko po koncu terapij samostojno držal in objel svojo enoletno hčerko.

//Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani.

V svoji mobilni banki  enostavno s telefonom slikate QR kodo in že lahko nakažete donacijo v sklad v višini 20, 30, 50 ali 100 eur.
DONACIJA 20 EUR
DONACIJA 30 EUR
DONACIJA 50 EUR
DONACIJA 100 EUR

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

POHOD Z RDEČIMI BALONI

Celje se letos ponovno pridružuje pohodu z rdečimi baloni, ki ga krovno organizira Zavod 13 iz Maribora.

Preberi več

V BOŽIČKOVI TOVARNI DARIL USPEŠNO OBDARILI KAR 1570 OTROK IZ ŠIRŠE CELJSKE REGIJE

V Humanitarnem društvu Enostavno pomagam smo že osmo leto zapored izvedli svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, nam je uspelo obdariti 1570 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije, kar je največ doslej.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 4

V četrtem delu podkasta bomo govorili o varnosti otrok in mladostnikov v prometu. Skozi celo leto policisti in nevladne organizacije namenjajo posebno pozornost varnosti najmlajših udeležencev v prometu. Na kaj moramo biti še posebej pozorni pa izveste v podkastu.

Preberi več

PODKAST #ustavimonasilje del 3

V tretjem delu podkasta bomo govorili posledicah nasilja nad in med otroki. Doživljanje nasilja vsestransko škodljivo vpliva na otrokovo dobrobit in razvoj. Posledice so lahko tudi najhujše, če je otrok dolgotrajno izpostavljen nasilju, zlasti če odgovornost za nasilje pripisuje sebi.

Preberi več