PROJEKT ENOSTAVNO V PRAVO SMER

ENOSTAVNO V PRAVO SMER

Začetek projekta: 1. maj 2022

PREVENTIVNA AKCIJA NA PODROČJU PREPREČEVANJA NASILJA IN VEČJE VARNOSTI OTROK TER MLADIH V MESTNI OBČINI CELJE

Z vidika izvajanja vsebine aktivnosti je naše društvo mladinska organizacija, ki se ukvarja s preventivnim in humanitarnim delom za naše ciljne skupine. Iz naslova te opredelitve izhaja tudi velika želja in motivacija društva za izvedbo projekta ENOSTAVNO V PRAVO SMER – Preventivna akcija na področju preprečevanja nasilja in večje varnosti otrok ter mladih v Mestni občini Celje.

Izpostavljamo, da je društvo pri številnih oblikah humanitarnega dela, ki ga izvaja za ciljno skupino, spoznalo tudi številne težave in problematiko, s katero se srečujejo. Prav to je glavni razlog, da je naše društvo pripravilo jasno usmerjen projekt, ki bo odprl vse vsebinske tematike, s katerimi se v dobi odraščanja srečujejo mladi in njihovi starši oziroma skrbniki.

V svoji vsebini nameravamo informacijsko obravnavati naslednja področja zagotavljanja varnosti otrok in mladih:

  • preprečevanje medvrstniškega in zagotavljanje informacij za pomoč mladim;
  • preprečevanje družinskega nasilja in zagotavljanje informacij za pomoč mladim;
  • preprečevanje nasilja preko spleta in zagotavljanje informacij za pomoč mladim;
  • zagotavljanje varnosti na spletu in preprečevanje izpostavljanja mladih na socialnih omrežjih ter zagotavljanje informacij za pomoč mladim;
  • preprečevanje rasizma in razumevanje medkulturnega dialoga ter krepitev kompetenc mladih pri razumevanju drugih kultur;
  • preventivno ozaveščanje ter nudenje informacij za pomoč na področju preprečevanje odvisnosti od drog in drugih odvisnih substanc;
  • preprečevanje uporabe eksplozivnih in drugih nevarnih sredstev, s katerimi pridejo v stik otroci in mladi;
  • varnost v prometu.

 

Projekt je s sofinanciranjem podprla Mestna občina Celje.

Sledite aktualnim

Novicam in aktivnostim:

TUDI LETOS SO CELJE PREPLAVILI RDEČI BALONI

V Celju je v soboto, 9. marca 2024, potekal sedaj že tradicionalni pohod z rdečimi baloni  v podporo vsem posebnim otrokom, ki ga krovno organizira Zavod 13.

Preberi več

BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL ODPRLA SVOJA VRATA, TOKRAT V SREDIŠČU CELJA

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam smo danes odprli vrata letošnje Božičkove tovarne daril, da bomo lahko že deveto leto zapored razveselili otroke različnih starosti iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos bo za vse srčne podpornike poleg finančne donacije možno tudi, da darilo sestavijo sami, ...

Preberi več

ENKRATNA POMOČ ZA ŽRTVE POPLAV IZ CELJSKE REGIJE

V sklopu našega projekta za pomoč žrtvam poplav iz celjske regije smo zbrali 30.371,00 evrov. Do danes smo že uspeli nameniti 30.205,61 evrov pomoči, s čimer smo na pomol priskočili marsikateri prizadeti družini.

Preberi več

VLOGA ZA ENKRATNO HUMANITARNO POMOČ – POPLAVE 2023

Vlogo lahko vložijo prebivalci iz Savinjske regije iz naslednjih občin: Braslovče, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Žalec.

Preberi več

Kako pomagam

Denarni prispevek lahko nakažete na TRR društva:
IBAN: SI56 6100 0000 7496 313
Referenca: SI00
Namen: Donacija društvu
Delavska hranilnica d.d., SWIFT CODE: HDELSI22

Donirate lahko s poslanim SMS sporočilom na 1919
ENOSTAVNO1
ENOSTAVNO5
S tem prispevate 1 ali 5 EUR. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.enostavnopomagam.eu, pod zavihkom SMS DONACIJE.

//Dodamo pogoje za sodelovanje preko SMS donacij.

10EUR

20EUR

20EUR